FC Flora meeskond

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
17. september 2022, 21:21

VÄÄRAMATU JÕUD! Vassiljev on vedanud üle aasta kaotuseta oleva Flora meistritiitlile ülilähedale

FC Flora loputas Premium liigas Narva Transi 4 : 0 seisuga ja jõudis meistritiitlist nelja võidu kaugusele. Hooaja lõpuni on jäänud seitse vooru.

Flora veduriks on viimastes voorudes olnud igiliikur Konstantin Vassiljev, kes on on alates augustikuisest kohtumisest Nõmme Kalju vastu alati löönud värava või andnud resultatiivse söödu. Korra kohtumises Levadia vastu suutis ta mõlemat. Täna alustas legendaarne Kostja väravaga, kui ta realiseeris 21. minutil Henrik Ojamaa suurepärase eeltöö.

Trans püsis pikalt mängus, aga 73. minutil vahetas Flora peatreener Jürgen Henn Rauno Alliku asemel mängu Mark Anders Lepiku ja see otsustas ka mängu saatuse. Lepik lõi kolme minutiga kaks väravat ja viis Flora ette lausa 3 : 0. Lõppseisu 4 : 0 tõi tabloole Henrik Pürg ja taas Vassiljevi söödust. Kokku legendaarsele Kostjale täna kirja kaks resultatiivset söötu ja üks värav.

Floral on nüüd tabelis 81 punkti ja teisel kohal asuval FCI Levadial 68. Levadia saab maksimaalselt jõuda 92 punktini ehk kui Floral on pidada seitse kohtumist, siis garanteerib neile tiitli nelja võitmine. Iga Levadia komistamise korral tuleb meistritiitel aina lähemale.

Flora tänavune hoog on lihtsalt fenomenaalne, kuna senisest 29 kohtumisest on võidetud lausa 26 ja viigistatud kolm. Flora viimane kaotus Premium liigas pärineb eelmisest suvest, kui augustikuus kaotati Kuressaarele.

Laupäevaõhtuses teises kohtumises sai võidulisa Tallinna Kalev, kes alistas võõrsil 3 : 1 Tartu Tammeka. Sisuliselt kindlustas Kalev sellega ära püsimajäämise, kuna TJK Legionit edestatakse juba kümne punktiga.

Standings provided by SofaScore LiveScore