Kristian Kullamäe on uue koduklubi eest teinud hea alguse.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
18. september 2022, 09:49

HÄSTI! Kullamäe kerkis võidumängus Leedu tšempioni üle taas meeskonna parimaks punktitoojaks

Eesti korvpallikoondise tagamängija Kristian Kullamäe aitas laupäeval oma koduklubil Panevežyse Lietkabelisel võita Raimund Sargunase karikaturniiril finaalis valitsevat Leedu meistrit Vilniuse Rytast tulemusega 76 : 71.

Avaveerandi järel oli eestlase tööandja 19 : 21 taga, kuid poolajapausile minnes juhiti 41 : 34. Enne viimast neljandikku juhtis sõprusturniiri korraldanud Lietkabelis 13 silmaga ning kuigi Rytas tuli seejärel lähemale, õnnestus võõrustajatel siiski võtta võit.

Pingilt sekkunud 23aastane Kullamäe oli oma meeskonna parim punktitooja. Ta tabas väljakult 12 viskest kuus, sealhulgas seitsmest kaugviskest kaks ning kogus 22 minutiga 14 silma. Mängujuht lisas veel kolm tulemuslikku söötu ja ühe lauapalli. Stefan Peno toetas teda 11 ning Ben Griciunas kümne punktiga. Rytas tulemuslikem oli Marcus Foster 19 silmaga.

Reedel oli Lietkabelis alistanud poolfinaalis Pärnu Sadamama 90 : 73, Kullamäe sai selles matšis oma meeskonna parimana kirja 18 punkti. Tegu oli augustis Leedu klubiga liitunud eestlase debüütmatšiga.

Turniiril sai kolmanda koha Riia VEF, kes alistas pronksimatšis Pärnu tulemusega 107 : 90.