Elar Loot (vasakul) ja Ander Koppel sõudsid MMil otse veerandfinaali.

Foto: Detlev Seyb / World Rowing
Sõudmine
18. september 2022, 16:19

Kahepaat tegi MMi avapäeval töö eeskujulikult ära

Eesti kergekaalu kahepaat koosseisus Ander Koppel ja Elar Loot pääses Tšehhis Racices alanud sõudmise MMil eelsõidust otse veerandfinaali.

Eestlased tegid tugeva alguse ja hoidsid poolel võistlusmaal (1000 m) mehhiklaste järel teist kohta, kuid hakkasid distantsi teises pooles vajuma. 1500 meetri vaheajapunkti jõudsid Koppel ja Loot kolmandana ning üle finišijoone liuglesid nad neljandana.

Austraalia ja Egiptuse alistamisest piisas, et edeneda viimasena otse veerandfinaali ehk 24 sekka. Tolle eelsõidu võitis Prantsusmaa ajaga 6.24,31. Eestlastele (+7,41) tegid ära ka Mehhiko (+1,88) ja Poola mehed (+3,85).

MMi alustas 29 kergekaalu kahepaati. Viie eelsõiduga selgus 20 veerandfinalisti, ülejäänud neli kohta jagatakse homsetes vahesõitudes. Veerandfinaalid toimuvad kolmapäeval.

Eesti koondise suurimad lootused on seotud paarisaerulise neljapaadiga (Johann Poolak, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Mikhail Kushteyn), kes alustab MMi homme pärastlõunal. Eelsõidus tuleb neil mõõtu võtta Leedu, Hollandi, Itaalia, USA ja Indoneesiaga. Kaks esimest pääsevad otse poolfinaali, ülejäänud peavad vaeva nägema ka teisipäevases vahesõidus.