Robert Valge (esiplaanil) tõi Pärnu parimana 15 punkti.

Foto: Aldo Luud
Korvpall
21. september 2022, 20:05

VALUS! Ülinapi kaotuse saanud Pärnu pudenes meistrite liigas konkurentsist

Eesti korvpallimeistri Pärnu Sadama debüüthooaeg meistrite liigas sai ühe mänguga läbi. Kvalifikatsiooniturniiri avamatšis kaotati võõrsil Austria klubile Gmundeni Swansile tulemusega 80 : 82.

Matš algas tasavägiselt ning avaveerandil ei õnnestunud kummalgi tiimil saavutada enamat kolmepunktilisest eduseisust. Esimese kümne minut järel oli seis viigis 19 : 19. Teisel veerandajal pääses Pärnu korraks kaheksa silmaga ette, kuid vastased viskasid seejärel kolm korvi järjest ning Eesti meistriklubi eduseis kärises poolajapausiks 40 : 38-le.

Kolmandat veerandit alustas Swans 10 : 1 vahespurdiga, ent pärnakatel õnnestus tänu kahele tabavale kaugviskele edu taastada. Seejärel rebis ette taas Austria klubi, juhtides hetkel seitsme punktiga. Viimasele kümnele minutile mindi vastu nende 62 : 60 eduseisus.

Neljas veerand kulges tasavägiselt ning kumbki meeskond ei suutnud otsustavat vahet sisse teha. Kerge initsiatiiv oli austerlastel, kes ei andnud viimastel minutitel Pärnule kordagi edu. Seisul 80 : 80 jäi võõrustajatele 21,5 sekundit rünnakuks.

Nende peatreener Anton Mirolybov võttis aja maha ning platsile naasnuna oodati viskega viimase hetkeni. Pall toimetati tagamängijale Benedikt Guttlile, kes hakkas sellega korvi poole tormama. 28aastane austerlane puterdas mänguvahendi aga käest. Pallist üritas kinni haarata Sverre Aav, kuid Urald King rabas selle talt üsna jõuliselt käest ning tõi seejärel korvi alt kerged kaks punkti. Kohtunik olukorras viga ei näinud, mängida jäi 0,3 sekundit.

Sella ajaga enam imet teha ei õnnestunud: Andre Terrell Walkeri küljeaudist tehtud sisseviksele sai vastasmeeskond sõrmed vahele ning nii tuli Pärnul võtta vastu 80 : 82 kaotus.

Pärnakad tabasid küll paremini kaugviskeid (9/20; 45% vs 5/16; 31%), ent kokkuvõttes oli väljakult täpsem Swans (32/54; 59% vs 31/62; 50%). Lauavõitluses jäi napilt peale kodumeeskond – 28 vs 27.

Swansi tulemuslikemaks kerkis võidukorvi visanud King, kes kogus lõpuks 23 punkti. Teda toetasid Dominic Green ja Dwayne Lautier-Ogunleye 14 silmaga. Pärnu parim oli Robert Valge 15 punktiga, Troy Barnies ja Walker lisasid 14 silma.

Swans jätkab kvalifikatsiooniturniiri reedel, kui poolfinaalis minnakse vastamisi Taani klubi Bakken Bearsiga.

Pärnu jätkab eurohooaega aga Europe Cupi põhiturniiril, kus teeb kaasa ka BC Kalev/Cramo, kes alustab mängimist kvalifikatsioonist.