Danile Siebert vilistas hiljuti ka meistrite liiga mängu. Fotol vaidleb temaga Pariisi Saint-Germaini staar Neymar.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
22. september 2022, 13:23

Eesti – Malta kohtunikud lähevad ka MMile

Reedel läheb Eesti jalgpallikoondis rahvuste liiga kohtumises vastamisi Maltaga. Mängu õigusemõistjateks on sakslased, kes olid 2021. aastal ametis ka meeste EM-finaalturniiril.

Kohtunikebrigaadi eesotsas on kogenud Daniel Siebert, kes on FIFA-kategooria õigusemõistja 2015. aastast. Muuhulgas on Siebert olnud kohtunik 2021. aastal toimunud meeste EM-finaalturniiril, kus ta teenindas kolme kohtumist. Sieberti brigaadi kuulusid finaalturniiril abikohtunikud Jan Seidel ja Rafael Foltyn, kes on ametis ka reedesel Eesti – Malta kohtumisel. Sama brigaad osutus valituks ka tänavusele meeste MM-finaalturniirile.

Siebert ja Seidel on tuttavad ka mõnele praegusele koondislasele: 2013. aastal olid nad ametis UEFA U17 Eliitringi mängudel, kus Eesti noori esindasid Matvei Ignonen, Rauno Sappinen ja Märten Kuusk.

Mängu neljas kohtunik on Christian Dingert, kes on rahvusvahelise kohtunikuna tegutsenud kümme aastat. Videokohtunikena tegutsevad Sören Storks ja Mike Pickel.

Eesti ja Malta koondised lähevad rahvuste liiga otsustavas kohtumises vastamisi 23. septembril A. Le Coq Arenal. Kaks tundi enne mängu, kell 17 avatakse festivaliala, kus esineb räppar villemdrillem. Kohtumine algab kell 19 ning enne avavilet kõlab hümn Alika Milova esituses.