Paul Aron tähistamas kvalifikatsioonivõitu FRECi Spa ringrajal.

Foto: Prema
Auto-Moto uudised
22. september 2022, 21:12

Paul Aron kerkis F3-testidel esikolmikusse

Tugevuselt teise vormel 1 sõsarsarja, F3, hooaeg on ametlikult läbi ja käivad testisõidud potentsiaalsetele uutele sõitjatele. Paul Aroni jaoks on asjad liikunud tõusvas joones.

Aroni viimased kaks hooaega on olnud üpris sarnased: enda peamises võistlussarjas, endisel F3 EMil, nüüdse nimega Formula Regional European Championship (FREC) on kirjas kolmas koht ja siis järgnenud F3-sarja testid.

Selle vahega, et tänavune FREC-hooaeg pole veel lõppenud – kaks etappi enne hooaja lõppu (oktoobris Barcelonas ja Mugellos) on Aronil koos 176 punkti, aga lihtsam on kolmandalt kohalt langeda kui tõusta.

Ka F3-testid pole veel lõppenud – kolmest päevast on möödas kaks. Aron, kes esindab kõikjal Prema meeskonda, liigub tõusvas joones. Kolmapäeva hommikul ei mahtunud ta kümne kiireima sekka, kolmapäeva õhtul oli ta kaheksas, aga kolmest Prema mehest aeglaseim.

Neljapäeva hommikul oli tema aeg Jerezi raja läbimiseks 1.30,186, mis oli üldise paremusjärjesutse seitsmes tulemus – tiimikaaslastest jäi ette aga vaid Zak O’Sullivan (1.30,025).

Õhtusel sessioonil lõpetasid kõik kolm Premat esikuuikus, kuid Aron oli kiireim: 1.31,460. Dino Beganovic kaotas talle 0,012 sekundit, O’Sullivan 0,051.

Reedel on kavas testide viimane päev.