Ime Udoka vägevalt alanud peatreenerikarjäär sai ränga tagasilöögi.

Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
23. september 2022, 12:36

Celticsi NBA finaali vedanud peatreener peab salasuhte tõttu terve algava hooaja elu üle järele mõtlema

Oma debüüthooajal Boston Celticsi peatreenerina tiimi kohe NBA finaali viinud Ime Udoka peab uuel hooajal meeskonna tegemisi kõrvalt jälgima, sest Celticsi klubi eemaldas mehe üheks hooajaks meeskonna juurest.

Tegemist on NBA ajaloos pretsedenditu sammuga. Klubi ametliku teadaande kohaselt eksis Udoka Celticsi poliitika vastu, kuid ei täpsustanud, milles see seisnes. ESPNi ajakirjanikule Adrian Wojnarowskile on aga allikad avaldanud, et Udokal oli intiimsuhe – küll konsensuslik – ühe klubis töötava naisega. Udoka eemaldamine on kohese efektiga, otsus tema täpsema tuleviku kohta Celticsi klubis langetatakse aga hiljem. Algaval hooajal juhendab meeskonda senine abitreener Joe Mazzulla. Udoka lähim abimees Will Hardy sai suvel Utah Jazzi peatreeneriks, vastasel juhul oleks vakantseks jäänud tööposti saanud ilmselt tema.

„Tahan vabandada meie mängijate, fännide, kogu Celticsi organisatsiooni ja oma perekonna ees, et vedasin neid alt,“ lausus Udoka ESPNi ajakirjanikule Malika Andrewsile edastatud omapoolses avalduses. „Mul on kahju, et panin meeskonna sellisesse raskesse olukorda, kuid ma aktsepteerin klubi otsust. Austusest kõigi asjaga seotud isikute suhtes antud teemal ma rohkem kommentaare ei jaga.“

Endisest NBA tasemel mängijast Udokast sai Celticsi peatreener 2021. aasta suvel. Ta oli varem tegutsenud abitreenerina San Antonio Spursis, Philadelphia 76ersis ja Brooklyn Netsis. Udoka käe all tegi Celtics vägeva hooaja teise poole ning kirsina tordil jõuti esimest korda viimase 12 aasta jooksul finaali välja, kus tunnistati küll Golden State Warriorsi paremust.