Marc-Andre Ter Stegenil (sinises) ei jäänud muud üle kui vaadata, kuidas Adam Szalai kannaga löödud nahkkera väravasse lendab.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
24. september 2022, 11:17

VIDEO | Ungari alistas tänu vanameistri imelisele väravale ka Saksamaa

Ungari jalgpallikoondis jätkab üllatamist. Kui juuni alguses alistati rahvuste liigas koduväljakul Inglismaa tulemusega 1 : 0 ning kümme päeva hiljem võõral platsil tervelt 4 : 0 (!), siis reede õhtul oldi Leipzigis paremad Saksamaast skooriga 1 : 0. Kolmandat gruppi, kuhu kuulub veel ka Itaalia, juhitakse viie mängu järel kümne punktiga.

Ungarlaste võiduvärava lõi 34aastane Adam Szalai, kes jooksis nurgalöögi ajal eesmise posti juurde ning tõstis palli kannaga meisterlikult üle puuri kaitsnud Marc-Andre ter Stegeni. Kuigi kohtumises oli domineerivamaks pooleks Saksamaa, kes valdas palli 69% mänguajast ning tegi kümme pealelööki, millest kolm lendas ka raamidesse, ei õnnestunud neil nahkkera klubijalgpalli RB Leipzigis palliva Peter Gulacsi selja taha toimetada.

Tegu oli sakslaste esimese kaotusega Hansi Flicki käe all. 57aastane peatreener oli eelmisest 13 mängust võitnud üheksa ning neljal korral olid kohtumised lõppenud viigiga.

Mängu tipphetki ja võiduväravat saab vaadata SIIT.

Kui Ungari on teel rahvuste liiga finaalturniiri suunas, siis Inglismaa langes B-divisjoni. Nad kaotasid reede õhtul Itaaliale tulemusega 0 : 1 – mängu ainsa värava lõi 22aastane Giacomo Raspadori 68. minutil – ning on viie mänguga kogunud ainult kaks punkti. Esmaspäeval võõrustab mulluse EMi finalist Wembley staadionil Saksamaad, kuid kummalgi enam midagi kaalul. Sakslased jäävad A-divisjoni püsima, ent pääsu finaalturniirile pole neil enam võimalik püüda.

Standings provided by SofaScore

Selle otsustavad esmaspäeval Budapestis Ungari ja Itaalia, trumbid on kodumeeskonna käes. Nimelt piisab neile viigist, valitsev Euroopa meister peab aga finaalturniirile jõudmiseks igal juhul võitma.

Ükski meeskond pole veel finaalturniirile pääsu kindlustanud. Kõik saab selgeks 27. septembril, mil peetakse alagruppide viimased mängud. Esimest gruppi juhib kümne punktiga Horvaatia, silmaga jääb neist maha Taani. Tiitlikaitsja Prantsusmaa on viiest matšist võitnud vaid ühe ning edasipääsulootused minetanud.

Standings provided by SofaScore

Teises grupis on tiimidel peetud neli mängu. Juhib Hispaania kaheksa punktiga, Portugal on seitsme silmaga teine. Täna kohtuvad Lõuna-Euroopa meeskonnad vastavalt Šveitsi ja Tšehhiga, teisipäeval lähevad Bragas aga vastamisi omavahel.

Standings provided by SofaScore

Neljandas grupis otsustavad järgmisel aasta juunis toimuvale finaalturniirile pääseja Holland ja Belgia. Juunis Brüsselis jäid omavahelises mängus skooriga 4 : 1 peale hollandlased, kes on ka grupi liidrid 13 punktiga. Pühapäeval kohtuvad meeskonnad uuesti Amsterdamis, belglased vajavad igal juhul suurt võitu.

Standings provided by SofaScore