Sebastien Ogier ja Ott Tänak tunamullusel Monte Carlo rallil.

Foto: AFP/Scanpix
WRC
24. september 2022, 12:46

Ogier: ehk on Tänakul mõnes teises meeskonnas paremad võimalused

Rallimaailmas räägitakse hetkel ilmselt kõige rohkem sellest, mida teeb Ott Tänak järgmisel hooajal. Kuigi eestlast siduvat Hyundaiga mitmeaastane leping, pole sugugi kindel, kas ta jätkab nende juures. Soome portaal Rallit.fi uuris Toyota sõitjatelt Sebastien Ogier'lt ja Esapekka Lappilt, mida nemad asjast arvavad.

Tänak on jõudnud viimasel neljal rallil poodiumile, sealhulgas triumfeeris ta neist kahel. Kreekas võinuks tulla kolmas järjestikune etapivõit, kuid Hyundai otsustas lasta Thierry Neuville'il võtta esikoht ning jätta Eesti ralliäss, kel on veel vähegi reaalne tiitlišanss, teiseks.

Tänakul ei õnnestunud oma pahameelt eriti varjata, öeldes selgelt välja, et tegu polnud õige otsusega. Pärast seda on tekkinud hulganisti kuulujutte juurde: teda seostatakse nii M-Spordi kui ka Toyotaga.

Lappi, kes sõidab Jaapani autotootja meeskonnas poole kohaga, ei usu, et Tänak nendega liitub. „Kui see juhtub, siis on seda küll väga hästi varjatud. Ma ei usu seda absoluutselt,“ lausus ta.

Lappi praegune leping saab aasta lõpus läbi ning hetkel peab ta meeeskonnaga läbirääkimisi järgmise hooaja osas. Tänaku taasliitumine Toyotaga, kellega ta tuli 2019. aastal maailmameistriks, avaldaks mõistagi sellele mõju. Soomlane kinnitas aga, et ei murra selle pärast pead. „See ei sega mind absoluutselt.“

Ogier'le, kes jagab Lappiga autot, ei tuleks Tänaku lahkumine Hyundaist aga üllatusena. „Ta ei paista olevat asjadega rahul. Ehk on tal mõnes teises kohas paremad võimalused,“ lausus kaheksakordne maailmameister.

Prantslane lisas siiski, et tal pole Tänakuga toimuvast tegelikult aimugi. „Rohkem ma sellest ei tea. Mul pole mingisugust siseinfot.“

Hooaja lõpuni jääb kolm etappi, järgmisel nädalavahetusel kihutatakse Uus-Meremaal. Üldliider on Kalle Rovanperä 207 punktiga, Tänak jääb tast maha 53 silmaga.