Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson and Johann Poolak sai MMil vöö vahele neli sõitu.

Foto: PHILIPP SCHMIDLI / EPA / SCANPIX
Sõudmine
24. september 2022, 16:36

MEDALIMÄNGU EI SEKKUTUD: neljapaat lõpetas MMi viiendana (1)

Eesti sõudmise püha lehm, paarisaeruline neljapaat, lõpetas Tšehhis peetud MMi viienda kohaga.

Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev) said maailmameistrivõistlustel täisprogrammi: eelsõidust otse tosina kiireima paatkonna sekka ei pääsetud, mis tähendas vahesõidus sõudmist. Edeneti esikohaga ning seejärel lepiti enda poolfinaalis kolmanda kohaga, mis viis küll laupäevasesse medalisõitu, aga sundis startima kuuendalt veelt.

Teised finaali edenenud paatkonnad olid Holland, Rumeenia, Itaalia, Poola ja Suurbritannia. Ning nii nagu alati, tõmbasid end juba paari tõmbega liidriks itaallased. Traditsiooniliselt aeglased startijad eestlased olid 500 meetril viimased, kaotades itaallastele juba pooleteise paadipikkusega (+3.01).

Poolel maal püüdsid poolakad Itaalia paatkonna kinni, kannul püsisid ka britid, kuid Eesti mehed jäid maha juba 30 meetriga, mis tähendas medalikonkuentsist välja jäämist.

Kui poolel teel võis arvata, et itaallased jätsid endale lõpuks varu, siis reaalsus oli see, et kullasõitu nende meestes täna sees polnudki: lõpuks lasti mööda ka Suurbritannia rivaalid ning edestati napilt hollandlasi ehk tuli leppida pronksiga.

Kuld kuulus jõudemonstratsiooni teinud Poola paatkonnale ajaga 5.40,08. Britid kaotasid 0,89 sekundit, Itaalia +2,06 ja Holland +3,06. Eestlased (+5.44) tõmbasid end lõpuks mööda rumeenlastest (+6,00).