Sprindis teise kohaga leppima pidanud Andrejs Rastorgujevs võttis võidu ühisstardiga sõidus.

Foto: Assar Jõepera
Talisport
25. september 2022, 18:41

Aigro sai Austrias 16. koha

GALERII | Läti legend võttis ühisstardiga sõidus Zahknalt revanši

Otepääl toimunud suvebiatloni lahtistel Eesti meistrivõistlustel võitis meeste ühisstardiga sõidu külaline Lätist, hiljuti dopingukaristusest vabanenud Andrejs Rastorgujevs. Naistest triumfeeris Tuuli Tomingas.

Meeste sõidus, kus läbiti viis 2,5 km pikkust ringi ehk kokku 12,5 km, edestas 34aastane Rastorgujevs finišis laupäeval sprindi võitnud Rene Zahknat 10,29 sekundiga. Lätlane, kelle auhinnakapis on kolm EM-kulda, eksis neljandas ehk viimases tiirus kaks korda. Zahkna tegi ühe möödalasu nii kolmandas kui ka neljandas tiirus.

Pronksile tuli Raido Ränkel (3 möödalasku; +28,09), kes ületas finišijoone napilt enne leedulast Maksim Fominit (3; +28,47). Viies oli Vytautas Strolia (4; +28,76). Kuuendana lõpetanud Kristo Siimer jäi esiviisikus kaugele (5; +1.24,83).

Naiste 10 km ühisstardiga sõidus edestas Tuuli Tomingas 3,38 sekundiga Susan Külma, mõlemad eestlannad tegid kokku kolm möödalasku. Pronksmedali võitis lasketiirudes seitsmel korral eksinud Regina Ermits (+1.42,63).

Aprillis TT tiimiga liitunud endine murdmaasuusataja Hanna-Brita Kaasik tegi ühisstardiga sõidus kokku kümme möödalasku ning oli kuues, kaotades võitjale 5.00,53ga.

Kõik tulemused leiab SIIT.

Täna oli võistlustules ka Eesti suusahüppaja Artti Aigro, kes saavutas Austrias Hinzenbachis peetud Suve GP etapil 16. koha.

Laupäeval peetud kvalifikatsioonis hüppas Aigro 87 meetrit, kogus 119,8 punkti ning tuli 15.kohale. Täna hüppas 23aastane eestlane esimeses voorus 85m, lisas teises voorus 1,5 m ning kogus kokku 221,6 silma ja saavutas 16.koha. Võistluse võitis poolakas Dawid Kubacki sloveeni Anze Laniseki ja austerlase Manuel Fettneri ees.

„Tegin hüppemäel stabiilsed hüpped ja selle üle on hea meel. Tunnen, et varu on veel sees palju. Esimene hüpe jäi grammikene hilja peale ja kahjuks ei vedanud ka tuulega väga, mis hakkas vooru lõpus vastu puhuma. Teine hüpe oli enda meelest parem ja suutsin sellega enda positsiooni parandada. Nädalavahetusega olen rahul ja nüüd on viimane pingutus ees tuleval nädalavahetusel Saksamaal Klingenthalis, kus peetakse Suvise GP sarja viimane võistlus,“ kommenteeris Aigro ise võistlust pressiteate vahendusel.