Krunoslav Simon (palliga) viskas EMil Soome vastu 11 punkti, kuid ei suutnud meeskonda võidule vedada.

Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
25. september 2022, 20:32

Kalev/Cramo tulevane vastane täiendas meeskonda Horvaatia koondise liidriga, kes ütles ära Vene klubidele

BC Kalev/Cramo alustab teisipäeval FIBA Europe Cupi kvalifikatsiooni, minnes vastamisi Cedevita Junioriga. Horvaatia pealinnas Zagrebis asuv korvpalliklubi täiendas täna meeskonda ääremängija Krunoslav Simoniga, kes võitis nii tänavu ka mullu Istanbuli Anadolu Efesiga Euroliiga.

Horvaadile tehti ahvatlevaid pakkumisi ka Venemaalt, kuid 37aastane Simon otsustas siiski naasta kodumaale. Cedevita Junioris loodetakse, et lisaks panusele palliplatsil on ta eeskujuks noormängijatele.

„Tegu polnud kerge otsusega, kuid liitun Cedevita Junioriga, sest klubis on kõik suurepäraselt organiseeritud, seal on hea atmosfäär ning nad tegelevad tublisti noorte mängijatega. Loodan, et minu kogemused aitavad noortel saada nii heaks kui võimalik. Klubil on kahtlemata ambitsiooni. Minul on samuti ambitsiooni, kuigi olen 37aastane. Ootan suure huviga koos töötamist ja peagi algavat hooaega,“ sõnas Simon klubi kodulehe vahednusel.

Cedevita Juniorit juhendab Damir Mulaomerovic, kes on ka Horvaatia rahvuskoondise peatreener.

Simon mängis Horvaatia eest septembri alguses toimunud korvpalli EMil, seehulgas tegi ta kaasa alagrupimatšis Eesti vastu. 73 : 70 võiduga lõppenud kohtumises sai ääremängija 29 minutiga kirja üheksa punkti ja viis lauapalli. Horvaadid jõudsid kaheksandikfinaali, kus kaotasid Soomele 86 : 94. Selles matšis viskas Simon 11 punkti.

Enne Cedevita Junioriga liitumist mängis Simon viis hooaega Anadolu Efesis. Pärast meeskonnast lahkumist külmutas Türgi klubi tema särginumbri 44.

Europe Cupi põhiturniirile pääsemiseks tuleb Kalev/Cramol alistada kokku kolm vastast. Alagrupiturniirist alustab mängimist Eesti meistriklubi Pärnu Sadam, kes kaotas meistrite liiga kvalifikatsiooni avamatšis Austria klubile Gmundeni Swansile tulemusega 80 : 82.