Korvpallur Kristian Kullamäe.Foto: Martin Ahven
Korvpall
25. september 2022, 23:10

VIDEO | Suurepärases hoos Kullamäe tegi Leedu kõrgliigas hiilgava debüüdi

Eesti korvpallikoondise tagamängija Kristian Kullamäe tegi Leedu meistriliigas suurepärase debüüdi, aidates Panevežyse Lietkabelisel kodupubliku ees alistada Pasvalyse meeskond BC Pieno žvaigždes tulemusega 86 : 74.

Võõrustajad võitsid avaveerandi 19 : 15 ning teise veerandaja alguses juhiti korraks ka 11 punktiga. Poolajapausile mindi 37 : 30 eduseisus. Kolmandal veerandil kasvatati taas edu 11 silmale (51 : 40), kuid viimasel neljandikul tabas Evaldas Šaulyse kolmese ja seejärel ka vabaviske, vähendades külaliste kaotusseisu kuuele punktile.

Lietkabelisel õnnestus siiski taas vahet suurendada ning matši viimasel minutil tabas Kullamäe kaugviske, kustutades sellega Pieno igasugused lootused.

Võidumeeskonna parim punktitooja oli Gabrielius Maldunas, kes kogus 16 silma ja lisas kuus lauapalli. Benas Griciunas sai kirja 15 punkti ja seitse lauda, kuuest kolmesest neli tabanud Kullamäe tõi 14 silma. Seejuures ei visanud pingilt sekkunud ja väljakul ligi 21 minutit viibinud 23aastane eestlane esimesel poolajal ühtegi punkti. Lõpuks sai ta kirja veel viis lauapalli, neli tulemuslikku söötu ning ühe vaheltlõike.

Pieno eest viskas Šaulys 19, Ignas Vaitkus 12 ja Rihardas Kuksikas 11 punkti.

Mängu tipphetked: