Jelena Malõgina võitis Tokyo OM-kulla vastu kaks geimi.

Foto: Martin Ahven
Tennis
26. september 2022, 19:53

GALERII | Malõgina murdis kaks korda olümpiavõitja servi, kuid sai kindla kaotuse (2)

Tondi tennisekeskuses toimuva Tallinn Open WTA turniiri avaringis sai Jelena Malõgina (WTA 400.) maailma 14. reketilt Belinda Bencicilt kindla 0 : 6, 2 : 6 kaotuse.

Avasetis oli 22aastane eestlanna lähedal viienda geimi võitmisele, olles ees 40 : 15. Mullu Tokyos olümpiavõitjaks tulnud šveitslanna geimi siiski ei loovutanud ning võitis järgmisegi ja ühtlasi ka seti – selleks kulus 26 minutit.

Teist setti õnnestus Malõginal alustada aga servimurdega. Ta jäi avageimis 15 : 40 taha, kuid võitles välja viigiseisu, teenis seejärel kolm murdepalli, millest realiseeris viimase. Järgmised kolm geimi kuulusid taas Bencicile.

Viiendas geimis pääses Malõgina 40 : 0 ette, lasi vastasel jõuda viigiseisuni, kuid realiseeris lõpuks kuuenda murdepalli – 2 : 3. Viimased kolm geimi ja ühtlasi terve matši võitis aga kindlalt Bencic.

Kohtumine kestis kokku tund ja 16 minutit. Šveitsi esireket lõi viis serviässa, Malõgina sai hakkama ühega. Punktidest võitis Bencic kokku 63% (64/101).

Tegu oli Eesti kolmanda reketi Malõgina karjääri esimese WTA turniiriga.

Avaringis oli võidukas turniiril seitsmendat asetust omav tšehhitar Barbora Krejcikova (WTA 27.), kes võitis mullu Prantsusmaa lahtised ja oli veel tänavu veebruaris maailma teine reket. Ta alistas tulemusega 6 : 1, 7 : 6 (3) Austraalia tennisisti Ajla Tomljanovici (WTA 34.).

Turniiril sündis ka esimene suurüllatus, kui neljanda asetusega ameeriklanna Madison Keys (WTA 18.) kaotas tulemusega 2 : 6, 3 : 6 Viktorija Golubicile (WTA 89.).

Teisipäeval peavad avaringi matši Maileen Nuudi (WTA 640.), kes läheb kell 18.00 vastamisi horvaadi Donna Vekiciga (WTA 85.), ja Anett Kontaveit (WTA 4.), kes kohtub kell 19.30 hiinlanna Xiyu Wangiga (WTA 58.). Eesti esireketi avavastane käis väljakul ka täna, kui paarismängus koos hispaanlanna Georgina Garcia-Perezega jäädi tulemusega 1 : 6, 3 : 6 alla Anna-Lena Friedsamile ja Viktoria Kuzmovale.

Anett Kontaveidi avavastane kodusel WTA turniiril on maailma 58. reket Xiyu Wang.

Foto: Martin Ahven