Kyrie Irving.

Foto: USA TODAY Sports
Korvpall
28. september 2022, 15:00

Koroonavaktsiinist loobunud NBA staar kaotas 100 miljonit dollarit (1)

NBA staar Kyrie Irving paljastas, et koroonavaktsiinist loobumise tõttu jäi ta ilma väga kasulikust lepingust.

„Loobusin nelja aasta pikkusest ja umbes saja miljoni dollari suurusest lepingust, kui otsustasin, et ma ei taha vaktsiini,“ ütles ta intervjuus BBC-le.

Irving on esindanud Brooklyn Netsi alates 2019. aastast. Eelmisel hooajal sai ta oma meeskonna kodumängudel kaasa teha alles märtsis, sest New Yorgi osariik oli varem takistanud vaktsineerimata inimeste sisenemist siseruumides toimunud üritustele.

Oktoobris algaval hooajal esindab Irving endiselt Netsi ja talle makstakse 36,5 miljonit. Pärast seda on tulevik lahtine. Mullu loodeti, et 30aastane sportlane pikendab klubiga lepingut, kuid vaktsiinivaidlus muutis olukorra keeruliseks.

„Enne eelmise aasta treeninglaagrit pidime lepinguga ühelepoole saama,“ jutustas Irving. „Seda ei juhtunud, sest ma ei kasutanud vaktsiini. Tundus, nagu oleks mulle esitatud ultimaatum. See, kas ma saan lepingu ja kuulun meeskonda, sõltus vaktsineerimisest.“

Ta lisas: „Mul oli kaks varianti: võtan vaktsiini ja sõlmin lepingu või olen vaktsiinita. Pidin leppima sellega, et võin oma otsuse tõttu töö kaotada. Mõistsin klubi seisukohta ja pean elu nii jätkama.“

Netsi peamänedžeril Sean Marksil on kogu loost oma nägemus. Tema sõnul ei käskinud klubi Irvingil end vaktsineerida. „Asi on selles, kes on usaldusväärsed inimesed. Kellelegi pole esitatud ultimaatumit, et ta peab vaktsiini kasutama. Valik on täiesti isiklik,“ lausus Marks.

Irving on seitse korda osalenud NBA tähtede mängus. Ta valiti 2014. aasta matši kõige väärtuslikumaks mängijaks. Staar võitis NBA meistritiitli aastal 2016. USA koondise ridades on ta triumfeerinud nii maailmameistri kui ka olümpiavõitjana.