Alterique Gilbert flirtis kaksikduubliga, aga kaks korvisöötu jäi sellest siiski puudu.

Foto: Facebook / BC Kalev/Cramo
Korvpall
28. september 2022, 18:55

Kitsingu viskekontsert tüüris Kalev/Cramo finaali ja üsna kindlalt ka eurosarja alagruppi

Kalev/Cramo sisuliselt garanteeris endale koha FIBA Europe Cupi põhiturniiril, kui Kosovo klubi Priština alistati kvalifikatsiooni poolfinaalis seisuga 98 : 61.

Esimesed poolteist veerandit kulgesid võrdsete heitlusena, aga eestlased lükkasid gaasipedaali põhja 32 : 37 kaotusseisu jäädes. Poolaja lõpuks oli edu juba 49 : 39 ning enam tagasi ei vaadatud. Kolmandal veerandajal kasvatati eduseisu veel 13 ja neljandal 14 punktiga.

Kalevi parimana lajatas Priština korvi 24 punkti Kristjan Kitsing, kes tabas lausa kuus kolmest. Lätlane Martin Meiers panustas 14 punkti ja kaheksa lauapalliga, Alterique Gilbert lisas 12 punkti, kaheksa korvisöötu ja neli lauapalli. Tõrvatilgaks meepotis oli Hugo Toomi õlatrauma kolmandal poolajal, aga nagu Delfi otseülekandes öeldi, siis tõenäoliselt peaks ta finaalis taas platsile tulema. Kohtumise lõpus kukkus halvasti ka lätlane Zigmars Raimo ja lahkus platsilt, aga tema vigastus ei tundunud esmapilgul nii tõsine.

Kalev/Cramo finaalivastane selgub kolmapäeva õhtul umbes 22 paiku, kui lõppeb Craiova SCM (Rumeenia) ja Kapfenbergi Bulls (Austria) duell.

Võitja saab otse põhiturniirile, aga Kalev/Cramole peaks piisama ka kaotusest, sest alagruppi lubatakse ka kolm õnnelikku kaotajat, kelle poolfinaali ja finaali korvide vahe on kõige parem. +37 on seda silmas pidades päris hea valuuta. Kokku peetakse neli kvalifikatsiooniturniiri ehk neljast finaalikaotajast kolm pääsevad ikkagi alagruppi.

Kui Kalev/Cramo peaks reedel kell 19.00 algava kohtumise võitma, ootavad neid alagrupis ees Groningeni Donar (Holland), Brindisi (Itaalia) ja Kiievi Budivelnik (Ukraina). Pärnu Sadam mängib ühes grupis FC Porto (Portugal), Fribourg Olympicu (Šveits) ja Den Boschi Heroesega (Holland).