35aastane Lionel Messi on viimasel ajal olnud heas hoos.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
29. september 2022, 12:13

Barcelona loodab Messi juba järgmisel aastal endale tagasi tuua

FC Barcelona loodab, et neil õnnestub juba järgmisel suvel tuua meeskonda tagasi Lionel Messi.

Mäletatavasti lahkus Argentina pallivõlur Kataloonia klubist mullu pärast seda, kui neil ei õnnestunud rahaliste takistuste tõttu temaga uut lepingut sõlmida. Tol hetkel ulatus Barcelona võlg 1,35 miljardi euroni.

Seetõttu liitus Messi jalgpallurikarjääri jätkamiseks hoopis Pariisi Saint-Germaininga, kellega lõi käed kaheks aastaks. Seega saab tema leping Prantsuse klubiga läbi järgmisel suvel ning kui 35aastane argentiinlane seda vahepeal ei pikenda, on ta järgmise hooaja eel taas vabaagent.

Messi ise on varem öelnud, et tahab kindlasti kunagi oma endisesse koduklubisse naasta, ent mitte tingimata mängijana. Rekordilised seitse korda maailma parimaks jalgpalluriks valitud staarründaja pole ka oma Barcelonas asuvat kodu maha müünud.

Naasmise puhul on mõistagi peaküsimuseks see, kuidas leiab tänavu Hispaania meistriliigas teist kohta hoidev klubi selleks raha. Intervjuus El Mati de Catalunya Radiole väitis Barcelona asepresident Eduard Romeu aga, et see oleks majanduslikult igati võimalik. „Kui ta tuleks tagasi, siis oleks see tasuta. Seega olen kindel, et see oleks võimalik. Igal juhul on see otsus tehniline ning mängija teha.“

Messit ootaks Barcelonasse kindlasti tagasi tiimi peatreener Xavi, kes oli 11 aastat tema meeskonnakaaslane. Samas oleks tal kõvasti mõtlemist, millisesse rolli karjääri jooksul 779 väravat löönud vutistaar sobitada. Barcelonaga liitus sel suvel ründaja Robert Lewandowski, kes on teinud uues klubis suurepärase alguse: 34aastasel poolakal on kaheksa mänguga kirjas 11 tabamust. Kuigi Messi on karjääri jooksul tegutsenud peamiselt ründajana, siis viimastel hooaegadel ning eriti PSGs on ta olnud eelkõige mängujuht.

Barcelonas on ka palju noori andekaid mängijaid, nagu näiteks Pedri, Ansu Fati ning Gavi. Messi saab järgmisel suvel 36aastaseks.

Kui argentiinlase esimest hooaega PSGs võis lugeda oodatust oluliselt tagasihoidlikumaks – staarmängija sai 34 mänguga kirja 11 väravat ja 14 väravasöötu –, siis nüüd paistab ta olevat paremini kohanenud. Sel hooajal on ta saanud 11 matšiga jala valgeks kuuel korral ning andnud meeskonnakaaslastele kaheksa väravasöötu.