Kalle Rovanperä peab tõenäolisemaks varianti, et leiab nelja-viie aasta pärast uue väljakutse.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
WRC
29. september 2022, 14:55

Rovanperä ei mõtle Loebi rekorditele: sisetunne ütleb, et ma ei sõida MM-sarjas 15 aastat

Autoralli MM-sarja aegade noorim tšempion on Colin McRae, kes tuli maailmameistriks 27 aasta ja 109 päeva vanusena. Kui selle rekordi lööb laupäeval 22. sünnipäeva tähistav Kalle Rovanperä tõenäoliselt tänavu pika puuga üle, siis aegade edukaima rallisõitja Sebastien Loebi saavutuste ületamisele noor soomlane ei mõtle.

Toyotaga kihutaval Soome ässal on võimalik juba Uus-Meremaa rallil kindlustada MM-tiitel: selleks tuleb tal koguda seal Ott Tänakust seitse punkti rohkem. Kui seda ei juhtu, on enne hooaja lõppu ees veel kaks etappi.

Rovanperä on karjääri jooksul võitnud seitse etappi, neist viis on tulnud tänavu. Kui Loeb teenis oma esimese rallivõidu 28- ning tuli esmakordselt maailmameistriks 30aastasena, siis tekib paratamatult küsimus: kas ja millal lööb Soome talent üle prantslase rekordid.

48aastane Loeb on üheksakordne maailmameister ja võitnud kokku 80 rallit, seejuures neist viimane tuli tänavu Monte Carlos. Tänavust MM-sarja valitsejat ei paista need rekordid aga eriti huvitavat. Intervjuus portaalile DirtFish pakkus ajakirjanik Colin Clark välja kaks varianti: Rovanperä kas domineerib MM-sarja järgmised 20-25 aastat või hakkab nelja-viie aasta pärast uut väljakutset otsima. „Teine variant on esimesest märksa tõenäolisem,“ vastas Rovanperä.

Ta jätkas: „Kõik oleneb sellest, kuidas ma end tunnen – kas ja kui palju seda spordiala naudin ning muidugi ka, kui palju edu saavutan. Kes teab, kas ma olen 15 aasta pärast veel siin, aga mu sisetunne ütleb, et ei ole, vähemalt mitte täiskohaga.“

Teadupoolest tunneb Rovanperä huvi ka teiste sarjade vastu ning on osalenud näiteks Euroopa drifti meistrivõistlustel. „Olen alati sõitmist nautinud. Olen saanud testida ringrajasõidus ning proovinud ka palju teisi asju. Eks ole näha, mida ma tulevikus proovin,“ sõnas Rovanperä.