Kaia Kanepi Tallinn Open lõppes poolfinaalis.

Foto: Martin Ahven
Tennis
1. oktoober 2022, 21:02

Kaia Kanepi: „See oli ikkagi nagu iga teine võistlusmäng minu jaoks.“ (2)

Tallinna WTA-turniiri poolfinaalis rahvuskaaslasele Anett Kontaveitile 4 : 6, 4 : 6 alla vandunud Kaia Kanepi ütles matši kokkuvõtteks, et Anett oli seekord kõigis elementides temast üle ja vääris võitu. Ise kurtis ta väsimuse üle, sest väljakule tuli astuda kolm päeva jutti.

Kanepi graafiku tegi ülitihedaks õnnetu loos: tema avaringivastaseks sai Jelena Ostapenko, kes mängis eelmisel nädalal Lõuna-Korea turniiri finaalis.

„Üldiselt on esimese ringi mäng esmaspäev-teisipäev. Kuna ta mängis pühapäeval finaalis, siis finalistid mängivad kolmapäeval. Nii on kogu aeg. Sellega ei ole midagi teha,“ nentis Kanepi.

Ostapenkoga pusis Kanepi kolm setti, teises ringis alistas Ann Li USAst 7 : 5, 7 : 5 ja siis reedel veerandfinaalis pidas maratonlahingu Karolína Muchovága: 6 : 2, 3 : 6, 7 : 6 (8 : 6). Kolm tõsist tööpäeva.

„Väsimust oli tunda,“ tunnistas Kanepi. „Jalad ei olnud lihtsalt nii teravad, kui olid eelmistes mängudes.“

Mõlemas setis jäi Kanepi varakult murdega taha, kui kaotas kohe esimese geimi. Kas kogenud tennisistis tärkas ka tunne, et tal võib mängu tagasi tulla?

Kaia nentis: „Väga õhkõrn oli see tunne. Kõik olenes Anetist – kas ta servib oma setid välja. Täna ta servis väga hästi.“

Räägime ka emotsioonidest. „Sajandi matši“ hõngu Kanepi jaoks Tondil polnud: „See oli ikkagi nagu iga teine võistlusmäng minu jaoks. Lihtsalt kodupubliku ees. See, et kodus olin, oli eriline.“

Aga kas ta nautis seda kohtumist? „Kui ma hästi mängin siis ma naudin rohkem. Nii palju kui ma vahepeal hästi mängisin, siis see oli nauditav,“ kõlas vastus.

Tänavu ootab Kanepit ees veel kaks WTA turniiri, San Diegos ja Mehhikos. Ning siis hakkab ta mõtlema uuele hooajale. Kui järgmisel aastal peaks taas kodukamaral tipptennist mängitama, loodab Kanepi kohal olla. „Kui Tallinnas turniir toimub, siis kindlasti tahaks mängida, kui võimalus on.“