Max Verstappen oli meeskonna peale selgelt pahane.

Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
1. oktoober 2022, 21:47

Verstappen jäi potentsiaalsest kvalifikatsioonivõidust ilma, sest tema vormelis sai kütus otsa. „Miks?! Mida p*****?!“

Vormel 1 sarja Singapuri GP kvalifikatsiooni võitis Ferrari piloot Charles Leclerc. Valitsev maailmameister ja tänavuse hooaja üldliider Max Verstappen, kel on teoreetiline šanss sel nädalavahetusel kindlustada MM-tiitel, liikus kiire ringiaja suunas, kuid meeskond otsustas ta järsku boksi kutsuda.

Seega tuli Red Bulli sõitjal leppida alles kaheksanda kohaga. Oma viimasel ringil paistis tal olevat piisavalt kiirust, et ajasõit võita, ent tiimil ei jäänud oma eksimuse tõttu muud üle kui hollandlane kärmelt boksi kamandada.

„Miks? Mida… Miks?! Mida p*****?! Mida p***** et ütlete?! Ma ei saa aru. Milles on asi?!“ polnud Verstappen sellega ilmselgelt rahul. Boksis selgitati vormeliässale, et tal nappis masinas kütust.

Hiljem intervjuus Sky Sportsile tõdes hollandlane, et meeskond ei poleks tohtinud sellist eksimust endale lubada. „Tundsin juba eelmisel ringil [et võinuks välja sõita kiireima aja]. Viimasel ringil kutsuti mind boksi. See on uskumatult masendav ja seda poleks tohtinud juhtuda. Oleksime pidanud seda vähemalt varem ette nägema. Mina võin eksida, tiim samuti, aga see oli vastuvõetamatu. Muidugi õpime sellest, aga see oli väga halb,“ lausus Verstappen.

Kvalifikatsiooni võitis üldarvestuses teist kohta hoidev Leclerc. Seejuures mahtus esikolmik kuue sajandiku sisse: teine oli Verstappeni tiimikaaslane Sergio Perez (+0,022) ja kolmas seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes; +0,054).

Singapuri GP põhisõit algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 15. Hooaja lõpuni jääb veel kuus GPd. Teoreetiliselt võiks Verstappen kindlustada tiitli juba sel nädalavahetusel – selleks peab ta teenima etapivõidu, Perez neljandana või tagapool ja Leclerc kaheksandana või tagapool. Red Bulli äss ise seda reaalseks ei pea.