Eesti uudised

UNIVERSAALTEENUSE PARADOKSID: kodutarbijad hülgavad börsipaketi, kuid börsil jääb kõik endistviisi. Kelle toodetud elektrit me tegelikult tarbime? (6)

LISA KOMMENTAAR

Ax10. oktoober 2022, 09:30
Mida rohkem sellesse elektri hinda süveneda, seda suuremaks saab veendumus, et see on lihtsat riiklik röövimine. Ja ei paista, et aitaks muu, kui Martin Helme saamine peaministriks. Niisiis, valijad, peame seda silmas.
Säöhköveis6. oktoober 2022, 12:25
Kogu see universaalteenus on häma! Samal päeval, kui kuulutati välja universaalteenuse hind, tõstis võrguettevõte 13% teenustasu. Ühe käega antakse ja kahe käega võetakse. Kui mõni aasta tagasi oli elektri hinnaks 5 senti, surusid elektrivanad aasta lõpus 3 miljardit puhaskasu mõnusasti tasku. Nüüd käib halin, et ei saa hakkama 15 sendiga. Mis riik see on, kelle suurimaks vaenlaseks on tema enda kodanikud ja valijad? Kas tõesti ei saa energiamüüjatele päitseid pähe panna ja kogu see rohepööre koos co2 maksudega pikalt saata. Ilmselt ei saa, sest aasta lõpus hiigelkasumit jagada on mõnus.
elekter liigub läbi nord pooli?6. oktoober 2022, 03:19
kus on see nord pool et seda elektrit edasi tagasi veetakse? põlevkivielekter jääb ka talveks kasutusele, millega asendatakse veel sellel aastal suletavate tuumajaamade elekter ja kust saadakse tiputarbimiste puudujääv särts. soomlased üritavad energiakriisis jõuda poliitilise otsuseni käivitada uuesti olemasolevad kivisöejaamad aga poemüüja ei taha ja räägib elektrisäästmisest ja linnade pimendamisest
Ei tea5. oktoober 2022, 23:33
miks siis, kui tegelikult hakkame vähemalt osaliselt tarbima ka universaalteenusega börsi kaudu kusagilt mujalt hangitud odavamat elektrit, meile universaalteenuse hinnale CO2 tasu juurde arvestatakse?
rikkur5. oktoober 2022, 11:57
selle paketiga saab lõpuks üle poolte vaeseks teha ja nende varad lõpuks ära osta , saab praktiliselt neist tasuta tööjõu
suitsutatud kate5. oktoober 2022, 11:42
ring saab tarvitaja juures suletud