Rodrigo Palacio on mänginud MM-finaalis, aga nüüd paneb end proovile Itaalia tugevuselt kuuendas liigas. Spordialad on küll väheke erinevad.

Foto: Frank Augstein / AP / Scanpix
Jalgpall
3. oktoober 2022, 23:34

VIDEO | Argentinaga MM-finaalis mänginud jalgpallur otsustas hakata korvpalluriks (1)

Rodrigo Palacio oli tubli jalgpallur, aga eeskätt jäi ta kõigile meelde oma iseäraliku rotisaba patsi tõttu. Nüüd, kui ta vutikarjäär läbi, hakatakse teda mäletama veel ühel põhjusel, sest Palacio otsustas jalgpallisaabaste asemel jalga tõmmata kossuketsid!

Palacio karjäär oli 20 aastat pikk ja vägagi väärikas. Argentina koondisega jõudis ta 2007. aastal Copa America finaali, seitse aastat hiljem oli ta platsil juba MMi finaalis. Klubikarjääris jõudis ta välja Itaalia liigasse, kus mängis Genoa, Milano Interi ja Bologna eest. Parimal hooajal lõi ta Genoa särgis 19, Interi omas 17 liigaväravat. Mullu pallis ta esiliigas Brescia eest ning riputas hooaja lõpus saapad varna.

Aga mitte sellest ei tahtnud me rääkida! Hoopis sellest, et 40aastane mees pööras küll selja jalgpallile, aga spordile mitte. Nüüd on ta käed löönud Polisportiva Garegnano 1976 klubiga ja mängib Itaalia kuuendas liigas kossu! Tänaseks on tehtud juba ka debüüt, 1.76 pikk tagamees sai kirja neli punkti, aga paraku tuli vastu võtta kaotus.

Tegelikult pole korvpall Palacio jaoks midagi uut, sest ta mängis noorena seda üsna adekvaatselt asemel, lihtsalt jalgpall tuli veelgi paremini välja. 13aastane Palacio viskas koduliigas 1995. aastal näiteks keskmiselt 16,4 punkti mängus, hooaeg hiljem 15,53, siis 18,12 ja 1998. aastal kerkis ta keskmine juba 28,61 peale.

Tema kunagine treener Miguel Loffredo meenutas Italy TV vahendusel, kuidas Palacio tuli 1998. aastal ühele mängule otse jalkatrennist ja unustas oma ketsid maha. „Nii mängis ta espadrillides ja lajatas 40 punkti!“