Dayot Upamecano paljude abiliste sekka kuulub ka ooperilaulja.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. oktoober 2022, 20:03

MILLINE PÜHENDUMUS! Bayerni staar palkas omale appi ooperilaulja, et väljakul paremini toime tulla

Paljud tippjalgpallurid võtavad kasutusele kõik võimalikud meetmed, et oma potentsiaali väljakul realiseerida. Kui isiklikud kokad, psühholoogilised nõustajad ja füüsilise ettevalmistuse treenerid on üsnagi tavapärased, siis Müncheni Bayerni keskkaitsjal Dayot Upamecanol on märksa huvitavam abiline. Nimelt palkas ta omale appi ooperilaulja, et too aitaks tal oma häälekurde ökonoomsemalt kasutada.

Hiljuti Saksa meistriklubis oma teist hooaega alustanud Upamecanol on õnnestunud kehtestada koht meeskonna algkoosseisus. Lisaks on ta Prantsusmaa koondises ning tõenäoliselt võetakse kaitsemängija kaasa ka aasta lõpus Kataris toimuvale MMile.

Müncheni ajalehe Tz ajakirjaniku Philipp Kessleri sõnul on osaliselt prantslase edu taga ka koostöö ooperilauljaga.

„Upamecanol valutasid häälepaelad enne ja pärast mänge. Seega otsis ta abi Leipzigis elavalt ooperilauljalt,“ selgitas Kessler. „Ta õpetas [jalgpallurit] kasutama häälepaelu õrnemalt, kuid nii, et tema hääl kõlaks valjemini.“

23aastane Upamecano on tõepoolest pühendunud. Tal on kodus basseinis veloergomeeter. Lisaks on jalgpallitäht palganud omale koka ja füüsilise ettevalmistuse treeneri, kirjutatakse portaalis Bavarian Football Works.