Kristjan Kitsing (palliga) tõi Kalevile pisut enam kui 14 minutiga 19 punkti.

Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
4. oktoober 2022, 21:57

Kalev/Cramo sai hooaja avamängus ülivõimsa võidu

Hiljuti FIBA Europe Cupi sarjas põhiturniirile jõudnud BC Kalev-Cramo alustas hooaega võidukalt ka Eesti-Läti korvpalliliigas, alistades koduväljakul Rakvere Tarva tervelt 111 : 65.

Kalev tegi suure vahe sisse juba avaveerandiga, mis võideti 33 : 15. Poolajapausile minnes oli nende edu 58 : 37. Kolmandal neljandikul olid võõrustajad paremad 26 : 12 ning hoogu ei võetud maha ka viimasel kümnel minutil, mille jooksul visati 27 silma vastaste 16 vastu.

Võidumeeskonna tulemuslikem oli suvel Tartust meeskonda toodud Oleksandr Kovliar. 20aastane ukrainlane tõi pisut vähem kui 28 minutiga 25 punkti, tabades seitsmest kaugviskest viis. Lisaks sai ta kirja seitse korvisöötu. Kristjan Kitsing tõi 14 minutiga 19 silma. Artur Konontsuk panustas Kalevi võitu 14 punkti ja kaheksa lauapalliga, pingilt sekkunud Zigmars Raimo oli lähedal kolmikduublile: kümme silma, kaheksa lauapalli ja kaheksa tulemuslikku söötu.

Tarva parim oli punktitooja Volodõmõr Ševtšenko 15 silmaga. Ukrainlane sai kirja ka seitse lauapalli.

Kalev oli Tarvast üle igas elemendis: nad tabasid väljakult viskeid 60% täpsusega (43/71), sealhulgas kolmeseid 46% (12/26). Kaotajatel olid need näitajad vastavalt 39% (25/64) ja 28% (7/25). Lauavõitluses jäi võidumeeskond peale 40 : 28.

Kalevi ääremängija Konontsuk sõnas pärast matši intervjuus Delfi TV-le, et vaatamata selgele üleolekule ei suhtutud vastastesse kergelt. „Kõike tuleb tõsiselt võtta. Peame professionaalsed olema, ükskõik, kes meile vastu tuleb. Tegime oma liikumised läbi, vaatasime nende mänguplaani ja mängijad üle. Kõik oli samamoodi.“

Eest-Läti korvpalliliiga hooaeg algas eelmisel reedel. Eesti klubidest on seni suutnud võiduarve avada ka kevadel pronksi võitnud Pärnu Sadam, Rapla Avis Utilitas ja Tartu Ülikool. Tutvu ka Õhtulehe hooaja eelvaatega: