Erik ten Hag pole Cristiano Ronaldole kuigi palju mänguaega andnud.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
5. oktoober 2022, 00:43

Unitedi peatreener lubab Ronaldol talvel klubist lahkuda

Cristiano Ronaldo tahtis mäletatavasti terve suve Manchester Unitedist lahkuda, et mängida mõnes klubis, mis lööb kaasa meistrite liigas. Paraku see portugallasel ei õnnestunud: ükski teine meeskond ei paistnud olevat temast huvitatud ning ka tööandja ei tahtnud ründajast kergekäeliselt loobuda. Sel hooajal on aga viiel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud staarmängija jäänud pingipoisi rolli, eelmisel pühapäeval mängus Manchester City vastu ei pääsenud ta üldse platsile. Portugali koondise kapten loodab, et ehk õnnestub tal lahkuda jaanuaris – The Telegraphi andmetel ei seisaks tal seekord klubi enam ees.

Karjääri jooksul 816 väravat löönud 37aastane Ronaldo on sel hooajal käinud väljakul kaheksas matšis – neist vaid kolmes alustanud algkoosseisus – ning saanud korra jala valgeks, seda Euroopa liigas penaltipunktist.

Kui suvel rõhutas Unitedi peatreener Erik ten Hag, et Ronaldo mahub kindlasti meeskonna plaanidesse, siis senine hooaja kulg on tõestanud pigem vastupidist. Hollandlasest juhendaja eelistab esiründajana Marcus Rashfordi. Piinlikus 3 : 6 kaotusmängus linnarivaalile Manchester Cityle ei saatnud ten Hag Ronaldot üldse platsile. Pärast põhjendas ta, et tegi seda austusest vutilegendi suure karjääri vastu.

Suvel tegi Ronaldole pakkumise vaid Saudi Araabia klubi Al Hilal, kes pakkus küll tohutult kõrget palka, kuid mitte võimalust mängida Euroopa klubijalgpalli tugevaimas sarjas.

Ronaldo leping Unitediga saab läbi järgmisel suvel.