Julen Lopetegui vallandamist võis oodata juba enne mängu Dortmundiga.

Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
6. oktoober 2022, 10:17

Hispaania tipptreener vallandati pool tundi pärast hävitavat kaotust

Hispaania jalgpalli meistriliigas seitsmest mängust vaid ühe võidu teeninud ja 17. kohta hoidev Sevilla on hooaega kohutavalt alustanud ka meistrite liigas. Kolmapäeval kaotati koduplatsil tulemusega 1 : 4 Dortmundi Borussiale. 30 minutit hiljem teatas klubi peatreener Julen Lopetegui vallandamisest.

Sevilla on kolme mänguga kogunud ainult ühe punkti ning hoiab alagrupis Manchester City ja Dortmundi järel ning FC Copenhageni ees kolmandat kohta. Viletsate tulemuste tõttu oli juba enne mängu aimatav, et hispaanlasest juhendajale antakse peagi kinga. „Aitäh kõigile mängijatele, kes on mulle Sevillas andnud imelisi asju,“ sõnas Lopetegui pärast kohtumist Hispaania telekanalile Movistar plus. Tol hetkel polnud klubi veel vallandamisest teatanud.

„Tunnen tõsist kurbust selle üle, et lahkun klubist, mida armastan. Olen kindel, et saan sellest üle. Mul on raske oma tundeid kirjeldada. Olen tänulik klubile, linnale, fännidele, mängijatele ja kõigile teistele, kes töötavad Sevilla heaks,“ lausus Lopetegui matšijärgsel pressikonverentsil.

Hispaania meedia andmetel on Sevilla jõudnud juba kokkuleppele Jorge Sampaoliga, kes juhendas viimati Prantsusmaa tiimi Marseille'd. Argentiinlasest treener oli Hispaania klubi juhendaja ka aastatel 2016-2017, võites toona 53 mängust 27.

Ilmselt leiab peagi uue töö ka Lopetegui. 56aastase hispaanlase, kes juhendas 2018. aastal lühikest aega Madridi Reali, kavatseb enda meeskonda tuua Wolverhampton Wanderers, kes vallandas pühapäeval Bruno Lage.

Sevillat juhendas Lopetegui kokku kolm aastat ja 169 mängus. Neist võideti 90, tema käe all tõstis meeskond pea kohale ka ühe karika: tunamullu triumfeeriti Euroopa liigas, finaalis alistati Milano Inter 3 : 2.

„Need kolm aastat olid imelised ja ajaloolised. Jõudsime kolmel järjestikusel hooajal meistrite liigasse ja võitsime karika. Käimasolevat hooaega pole me hästi alustanud ning nad tegid otsuse, mida pean aktsepteerima, kuigi ma pole selle üle õnnelik. Ma ei unusta kunagi, kuidas fännid laulsid mu nime pärast mängu lõppu. See on üks mu parimaid mälestusi. Olen tänulik ja ei taha mõelda negatiivsetele sõnadele,“ vahendas Lopetegui sõnu Sevilla oma kodulehel.