Kotsar tundis end Euroliiga debüütmängus kui kala vees.

Foto: Twitter / Euroleague
Korvpall
7. oktoober 2022, 02:26

VIDEO | SUPER! Kotsar on praeguse seisuga Euroliiga parim korvpallur

On juba ammu selge, et Maik-Kalev Kotsar on Euroliiga tasemel korvpallur, aga tema debüüt oli siiski jahmatav. Kotsar aitas 21 punkti, üheksa lauapalli ja nelja resultatiivse sööduga Baskonia võõral väljakul 81 : 71 võiduni Valencia üle.

Kuivõrd kolmest keskmängijast üks ehk Steven Enoch sai mängueelses trennis vigastada, oli teada, et Kotsari roll võib olla oodatust suurem. Seega polnud ime, et eestlane kuulus algkoosseisu. Küll aga oli muljetavaldav see, kui keskses rollis Kotsar Baskonia rünnakutel oli.

Kotsari arvele kirjutati kohe alustuseks Baskonia hooaja esimesed viis punkti. Avaveerandi lõpuks oli eestlasel kirjas seitse punkti ja viis lauapalli, poolajaks juba 15 punkti. Kui Kotsar oli platsil, siis proovis tagamängija Darius Thompson keskmängijaga kogu aeg kate-kattest kombineerida ning nii koguneski ameeriklase arvele lõpuks 11 korvisöötu. Kusjuures kohtumine oli ka tema jaoks Euroliiga debüüdiks.

28 minutit platsil veetnud Kotsari saldosse kogunes lõpuks 21 punkti (visked väljakult 10 / 12, vabavisked 1 / 4), üheksa lauapalli, neli korvisöötu, üks blokeeritud vise ja üks vaheltlõige. Tema kasutegur oli kokkuvõttes 31, mis oli mõistagi nii matši kui ka kogu Euroliiga avapäeva parim. Kui seda reedel nelja kohtumisega üle ei tehta, siis on Kotsar võitnud avavooru kõige väärtuslikuma mängija tiitli! Kuna kokku on Euroliigas 18 meeskonda ja neist kümme on juba platsil käinud, siis ütleb lihtne matemaatika, et Kotsar on 55,5-protsendilise tõenäosusega avavooru MVP.

Seejuures jättis Kotsar natuke veel ka tulevikuks - ta jäi kaksikduublist ühe lauapalli ning eestlaste punktirekordist kahe punkti kaugusele. Omal ajal suutis Martin Müürsepp ühes mängus visata 23 punkti.

„Kõik pingutasid kõvasti, tänu sellele me ka võitsime. Me olime ühtne meeskond ja tundsin end tänu meeskonnakaaslastele debüüdil mugavalt. Mind leiti õigel ajal söötudega üles ja kõik aitasid üksteist,“ teatas Kotsar mängu parimana kohustuslikus intervjuus.