Daniel Ricciardo

Foto: Eugene Hoshiko / AP / Scanpix
Vormel 1
8. oktoober 2022, 15:14

Veel eelmisel hooajal F1 sarjas etapivõidu teeninud piloot ei mahu järgmiseks hooajaks kellegi tiimi

Vormel 1 stardikohad järgmiseks hooajaks hakkavad paika saama. Reedel teatas Alpine, et on enda ridadesse meelitanud 26aastase Pierre Gasly ning prantslase praegune tööandja tõi endale 27aastase hollandlase Nyck de Vriesi. See tähendab, et aasta enne lepingu lõppu McLarenist kinga saanud Daniel Ricciardo ei mahu järgmiseks hooajaks kellegi meeskonda.

Seega on veel vaba kaks sõitjakohta ehk üks Haasis, teine Williamsis. Kuivõrd need Ricciardot ei köida, siis tundub vägisi, et 33aastane austraallane peab järgmise hooaja vahele jätma. Veel eelmisel hooajal suutis ta oma McLareniga kihutada Itaalias välja etapivõidu, ent tänavu on tulemused olnud nirud ja nii näidatakse talle ust.

„Praegu on reaalsus see, et 2023. aastal mind stardirivis ei ole. Üritan valmistuda 2024. aastaks,“ lausus 2011. aastast F1 karussellis tiirelnud kogenud piloot Sky Sportsile. „Olin selleks valmis ja see ei tule mulle praegu üllatusena. Ma näen seda nii, et panen oma karjääri ajutiselt pausile. Minu fookus on 2024. aastal.“

Vahepealse aja jooksul hoiab Ricciardo tõenäoliselt kätt soojas Mercedese tiimi varusõitjana. Teistesse sarjadesse ta ei kipu. „Ükskõik kui lõbusalt mujal sõitmine ka ei kõlaks, siis ma pole selleks vaimselt valmis. Ma olen endiselt pühendunud F1 sarjas sõitmisele ja tõenäoliselt teeb natuke vaba aega mulle head.“

Sel hooajal on Ricciardo mahtunud 17 etapist punktidele vaid viiel. Ebaõnne koges ta ka Jaapani GP kvalifikatsioonis, kui oli juba end pressimas esikümnesse, aga lõpuks lahutas teda Sebastian Vettelist vaid kolm tuhandikku ja tuli leppida 11. stardikohaga.