Erling Haaland piirdus seekord ühe väravaga.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
8. oktoober 2022, 22:40

Guardiola: ma olen Haalandis väga pettunud. Ta ei löönud kolme väravat!

Erling Haaland on Manchester City eest olnud nii võimas, et kõik ootavad temalt igas mängus kolme väravat. 4 : 0 võidumängus Southamptoni vastu piirdus 22aastane norralane ühe väravaga. Pärast matši ütles Inglise meistriklubi peatreener Pep Guardiola naljatades, et ründaja pidanuks lööma kübaratriki.

Haalandi jõudis Southamptoni vastu sihile 65. minutil – see oli meeskonna neljas värav. Võimalusi skoori tegemiseks oli vutistaaril veelgi, mängu alguses tabas ta puurilukuga silmitsi pääsedes posti.

„Olen temas nii pettunud. Ta ei löönud kolme väravat. Seetõttu esitati avaldus tema liigast välja viskamiseks!“ lausus Guardiola matšijärgsel pressikonverentsil naerdes. Ta lisas: „Ootused on siin nii kõrged – inimesed eeldavad, et ta lööb igas mängus kolm või neli väravat. Aga lõpuks lõi ta ikkagi ühe. Ta aitas meid taas, hoidis palli ja võitles. Erling mängis täna väga hästi.“

Haaland on sel hooajal löönud 13 mänguga 20 väravat, neist 15 Inglise meistriliigas ja viis meistrite liigas. Eelmisel hooajal oli City parim skooritegija koduses kõrgliigas Kevin de Bruyne, kes jõudis sihile samuti 15 korral.

Seitsmes järjestikuses Inglise meistriliiga mängus värava löönud Haaland jõudis selle saldoni kõigest üheksa mänguga. Tal on ees veel maksimaalselt 29 kohtumist.

City tõusis võiduga tabeliliidriks, olles üheksa mänguga kogunud 23 punkti. Neist võib homme mööduda Londoni Arsenal, kes võõrustab Liverpooli. Pealinnaklubil on hetkel kaheksa mänguga koos 21 silma.

Standings provided by Sofascore