Harri Lill ja Karoliine Kaare.

Foto: Eesti Curlingu Liit
Talisport
10. oktoober 2022, 13:29

HEA TÖÖ: Eesti kurlingupaar saavutas Šveitsi MK-etapil kolmanda koha

Eesti kurlingupaar Harri Lill ja Karoliine Kaare jõudis Šveitsis toimunud MK-etapil poolfinaali ning saavutas Euroopa parimate võistkondade konkurentsis kolmanda koha.

Turniiri võitjaks tuli Šveitsi paar Rupp/Wunderlin, kellele Lill ja Kaare kaotasid poolfinaalis tulemusega 5 : 7. Pronksimängus võitsid Lill ja Kaare Saksamaa tandemi Schöll/Sutor tulemusega 8 : 4 ning eestlaste tulemuseks on turniiri kolmas koht. Tegemist on Eesti võistkonna parima tulemusega kõrgetasemelisel Berni MK-etapil.

Kokku kogusid Lill ja Kaare turniiri jooksul kuus võitu ja kolm kaotust. „Poolfinaalis tuli meil vastu võtta vastastelt napp kaotus, kuid turniiri jooksul õnnestus meil neid ka võita. Oleme turniiri tulemusega väga rahul,“ ütles Lill.

Bernis toimunud MK-etappi peetakse Euroopa tugevaimaks segapaariskurlingu turniiriks, tänavu võistles seal 16 võistkonda.

Eesti kurlingunaiskond Marie Kaldvee juhtimisel võistles nädalavahetusel Rootsis Nordic Curling Tour etapil. Eestil ei õnnestunud alagrupist edasi pääseda, turniiril koguti kaks võitu ja kolm kaotust.

Esikolmiku moodustasid lõpuks kõik Eesti alagrupis olnud võistkonnad ehk sel korral alustasid eestlannad oma teekonda tugevaimas alagrupis. Eesti naiskonna tulemuseks on seitsmes koht 11 võistkonna konkurentsis.