VÄRAVATANTS! Nii sündis Eesti koondise teine tabamus Fääri saarte vastu: Vlada Kubassova (keskel) ennetas nii koondisekaaslast Liisa Merisalu kui ka vastasmängijat ja saatis palli puuri. Hiljem sai värava enda nimele ka Merisalu, kes vormistas mängu lõppseisu 3 : 1.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
10. oktoober 2022, 21:00

Eesti naiskonna august välja vinnanud treeneritandem sooviks jätkata: meie töö ei ole veel lõpuni tehtud

„See aura või vaib, mis meil valitseb riietusruumis, väljakul ja trennides – see on midagi erakordset. Ja see on suuresti kahe peatreeneri teene,“ kiitis Eesti naiste jalgpallikoondise raudvarade sekka kuuluv äärekaitsja Kelly Rosen naiskonda tandemina juhendavaid Sirje Roopsi ja Anastassia Morkovkinat, kui eestlannad olid pühapäeva õhtul kroonitud tänavuse Balti turniiri võitjateks. Praeguse seisuga pole veel päris kindel, kas jaanuari keskel ametisse nimetatud Roops ja Morkovkina koondise tüüri juures jätkavad, kuid tundub, et pigem teevad seda.

Eesti naiskonna viimased aastad on kulgenud pehmelt väljendudes vaevaliselt. 2018. aastal sai koondise peatreeneriks soomlane Jarmo Matikainen, kelle käe all suudeti eelmisel kolmel kalendriaastal võtta ametlikes mängudes kokku vaid neli võitu. Roops ja Morkovkina suutsid sama saldo saavutada aga seitsme mänguga: MM-valiksarjas jäädi küll kahel korral alla Kreekale ja korra Prantsusmaale, kuid samas alistati kahel puhul Kasahstani naiskond ning nüüd lisandus Leedu skalp Balti turniiri poolfinaalis ja külalisena turniiril osalenud Fääri saarte oma finaalis.

Edasi lugemiseks: