Reali kangelaseks kerkinud Antonio Rüdiger sai viigiväravat lüües ka korralikult veriseks, sest olukorda hilinenud Šahtari väravavaht Anatoli Trubin kostitas teda mehise rusikahoobiga.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
11. oktoober 2022, 23:58

MEISTRITE LIIGA BLOGI | Haalandita City jäi kuivale, Real päästis viigipunkti viimastel sekunditel (1)

Euroopa jalgpalli meistrite liigas peetakse teisipäeval ja kolmapäeval neljanda vooru kohtumisi. Teisipäeva õhtul anti nahksele munale pihta alagruppides E, F, G ja H. Õhtuleht vahendas mängude tähtsamaid sündmusi otseblogi vahendusel.

Et tegemist on kolmanda vooru peegelvooruga, tähendab see, et meeskonnad saavad omavahel madistada nädala jooksul teist korda.

Mänguõhtu esimestes kohtumistes ei suutnud oma favoriidiseisust õigustada ei Manchester City ega ka Torino Juventus. Kui kolmandas voorus nahutasid Erling Haaland ja tema City kamraadid koduväljakul Kopenhaagenit 5 : 0, siis Taani pealinnas jäid väravad sootuks nägemata. Oma rolli mängis küllap ka see, et City peatreener Pep Guardiola sedapuhku Haalandit väljakule ei saatnudki, kuid lisaks pidi City terve tunni hakkama saama arvulises vähemuses, sest 30. minutil sai punase kaardi nende äärekaitsja Sergio Gomez. Viis minutit enne seda oli Cityl kasutada penalti, kuid Kopenhaageni väravavaht Kamil Grabara tõrjus Riyad Mahrezi löögi.

Viigilie vaatamata kindlustas City edasipääsu kaheksandikfinaali, sest hilisemas mängus ei suutnud Sevilla enamat 1 : 1 viigist Dortmundi Borussia vastu ja see tähendab seda, et teisest kohast allapoole City enam langeda ei saa.

Torino Juventus jäi juba esimesel poolajal Haifa Maccabi vastu 0 : 2 kaotusseisu ja selle tulemusega kohtumine ka lõppes. Iisraeli klubi mõlemad väravad kanti Omer Atzili nimele.

Ka hiljem alanud mängud ei hiilanud erilise resultatiivsusega ja üle kahe värava üheski matšis ei nähtudki. Kõige dramaatilisemad sündmused rullusid Varssavis, kus Donetski Šahtar oli Madridi Reali vastu kuni viimaste sekunditeni kinni võidus, kuid Antonio Rüdigeri tabamus jättis neile lõpuks näppude vahele vaid ühe viigipunkti.

Teisipäevased mängud

E-alagrupp

Zagrebi Dinamo – RB Salzburg 1: 1 (41. Robert Ljubicic – 12. Nicolas Seiwald)

AC Milan – Londoni Chelsea 0 : 2 (21. pen. Jorginho, 34. Pierre-Emerick Aubameyang)

Tabeliseis: 1. Chelsea 7 punkti, 2. Salzburg 6 punkti, 3. Mila 4, 4. Dinamo 4

F-alagrupp

Glasgow Celtic – RB Leipzig 0 : 2 (75. Timo Werner, 84. Emil Forsberg)

Donetski Šahtar – Madridi Real 1 : 1 (46. Oleksandr Zubkov – 90+5. Antonio Rüdiger)

Tabeliseis: 1. Real 10, 2. Leipzig 6, 3. Šahtar 5, 4. Celtic 1

G-alagrupp

Kopenhaagen – Manchester City 0 : 0

Dortmundi Borussia – Sevilla 1: 1 (35. Jude Bellingham – 18. Tanguy Nianzou)

Tabeliseis: 1. City 10, 2. Borussia 7, 3. Sevilla 2, 4. Kopenhaagen 2

F-alagrupp

Haifa Maccabi – Torino Juventus 2 : 0 (7. ja 42. Omer Atzili)

Pariisi Saint-Germain – Lissaboni Benfica 1: 1 (40. pen. Kylian Mbappe – 62. pen. Joao Mario)

Tabeliseis: 1. PSG 8, 2. Benfica 8, 3. Juventus 3, 4. Maccabi 3

23:58
Mänguõhtu on lõppenud!

Selleks korraks kõik! Väravad olid täna väga visad tulema, nii et mitte ainsaski matšis kaheksast ei nähtud neid üle kahe. Kolmapäeval mängitakse neljanda vooru mängud alagruppides A-D, viies voor on kavas kahe nädala pärast.

23:56
Šahtar - Real 1 : 1

Šahtar oli sõna otseses mõttes viimaste sekunditeni võidus kinni, kuid sellest jäädakse dramaatilisel kombel ilma. Viimane viiest lisaminutist oli täis tiksumas, kui Toni Kroos saatis vastaste karistusalasse pika palli, mille toksas peaga väravasse keskkaitsest rünnakule kupatatud Antonio Rüdiger.

23:44
Celtic - Leipzig 0 : 2

Leipzig lisab ka teise tabamuse (pärast seda, kui Celtic oli järjekordse hüva võimaluse ära lörtsinud). Werneri söödu realiseerib külma kõhuga Emil Forsberg.

23:38
Celtic - Leipzig 0 : 1

Väravad on täna õige visad tulema, kuid viimaks siiski taas midagi antakse. Glasgow Celtic oli Leipzigi vastu raisanud hulgaliselt väga soodsaid võimalusi, ja lõpuks läks ikka nii, et kui ise ei löö, siis… 75. minutil viib Timo Werneri pealöök külalised juhtima.

23:24
PSG - Benfica 1 : 1

Benfica teenib tänu VARi sekkumisele penalti, mille realiseerib 62. minutil Joao Mario.

23:23
Šahtar - Real 1 : 0

Šahtar on ülilähedal oma teisele väravale, kuid see jääb siiski sündimata. Lassina Traore pääseb hea läbisöödu järel Luninist mööda, kuid löögiks jääb nurk pisut teravaks ja Burkina Faso ründaja saadab palli latipõrkega üle tühja värava.

23:19

Kuigi Prantsusmaal koguvad taas tuure kuulujutud, nagu poleks Kylian Mbappe PSG-s oma hiiglaslikule palgale vaatamata taaskord õnnelik ja tahtvat jaanuaris klubist lahkuda, tähistas tema realiseeritud penalti ka Pariisi klubi ajalugu. Teise poolaja alguses oli Mbappe lähedal ka oma teisele tabamusele, kuid ta vinditas palli paari sentimeetri jagu Benfica väravast mööda.

23:07
Šahtar - Real 1 : 0

Vaevalt saab teine poolaeg alata, kui esimesel kolmveerandtunnil Reali kõva surve alla jäänud Donetski Šahtar avab mänguskoori. Täpse pealöögi saadab Reali puuri kaitsva kaasmaalase Andri Lunin selja taha Oleksandr Zubkov.

22:45
Zagreb - Zalzburg 1 : 1

Zagrebi Dinamo fännid võivad tähistada! Nurgalöögi järel pääseb väljaspoolt karistusala löögile Robert Ljubicic. Pall võtab ühest Salzburgi mängijast rikošeti ja kuigi mitu Zagrebi meest olid löögi hetkel suluseisus, otsustas peakohtunik Tobias Stieler pärast VARiga konsulteerimist, et tabamus siiski loeb.

22:42
PSG - Benfica 1 : 0

Saint-Germain teenib penalti, mille realiseerib 39. minutil Kylian Mbappe isiklikult.

22:39
Milan - Chelsea 0 : 2

Mõni minut pärast seda, kui endine Chelsea pallur Olivier Giroud jättis kasutamata hiilgava viigivõimaluse, näitab kunagine Milani mees Pierre-Emerick Aubameyang, kuidas palle puuri tuleb toimetada. Chelsea ees 2 : 0.

22:37
Dortmund - Sevilla 1 : 1

Sevilla eduseis sai kesta vähem kui 20 minutit: 35. minutil lõpetab Borussia kena kombinatsiooni väravaga Jude Bellingham.

22:25
Milan - Chelsea 0 : 1

Draama Milanos! Milani kaitsja Fikayo Tomori rebib 18. minutil viimase kaitsjana karistusalas selja tagant maha Mason Mounti. Tulemuseks punane kaart Tomorile ning penalti Chelseale, mille realiseerib külmavereliselt Jorginho.

22:20
Dortmund - Sevilla 0 : 1

Senises kolmes mängus vaid ühe punkti teeninud Sevilla asub võõrsil Dortmundi Borussia vastu juhtima. Ivan Rakitici antud karistuslöögi järel pääseb peaga löögile Tanguy Nianzou ning Prantsusmaa kodakondne suunab palli Gregor Kobeli selja taha.

22:15
Zagreb - Salzburg 0 : 1

Hilisõhtuste mängude esimene koll sünnib Horvaatia pealinnas, kus Salzburgi mängija Nicolas Seiwald realiseerib 12. minutil austerlaste kiire vasturünnaku. Kui Salzburg tahab grupist edasi pääseda - seejuures jääks välja Chelsea või Milan - tulekski Zagrebist täna kindlasti võidupunktid võtta. Nädala eest võitis Salzburg Dinamot 1 : 0.

22:06

Veel algkoosseise!

Madridi Real Donetski Šahtari vastu:

Dortmundi Borussia Sevilla vastu:

Pariisi Saint-Germain Lissaboni Benfica vastu:

22:02

Milani algkoosseis Chelsea vastu:

Chelsea algkoosseis Milani vastu:

21:59

Kuid jätkakem! Kahele matšile on nüüd järgnemas veel kuus kibedat andmist. Kõige intrigeerivam on praegu seis E-alagrupis, kus Salzburg, Chelsea, Milan ja Zagrebi Dinamo mahuvad kahe punkti sisse. Omavahel kohtuvad Milan ja Chelsea ning Dinamo ja Salzburg.

21:44
Kopenhaagen - City 0 : 0 - lõppseis

City ei suudagi Kopenhaagenis väravalukku lahti muukida. Kuid kui Sevilla ei saa õhtuses mängus Dortmundi Borussiast jagu, kindlustab City ikkagi edasipääsu.

21:42
Maccabi - Juventus 2 : 0 - lõppseis

Haifa Maccabi võtabki tulemusega 2 : 0 võidu Torino Juventuse üle ning Itaalia suurklubi lootused alagrupist edasi pääseda said sellega tõsise hoobi.

Loe rohkem