Johannes Hösflot Kläbo ei tea, millal saab jälle muretult suusatada.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Talisport
13. oktoober 2022, 21:03

Kläbo ei pruugi hooaja alguseks terveks saada (3)

Juulikuus reielihast vigastanud Norra murdmaasuusastaar Johannes Hösflot Kläbo ei pruugi hooaja esimes(t)el võistlus(t)el startida.

„Pole kindel, kas ta suusatab Beitostölenis. Me ei võta mingeid riske, Planicas toimuv MM on hooaja põhieesmärk,“ sõnas Norra koondise treener Arild Monsen kodumaa väljaandele Adresseavisen.

Norra suusakoondise arst Ove Feragen märkis suvel samale ajalehele, et Kläbo reielihas andis suurele koormusele või stressile järele. See lõi maailma parima suusasprinteri treeningplaanid uppi.

Septembri lõpus avaldas Kläbo lootust, et saab ehk oktoobris täiesti terveks. „See hetk jõuab aina lähemale, aga on võtnud hullumeelselt kaua aega,“ sõnas treener Monsen nüüd.

Praegu Kläbo veel normaalselt joosta ega klassikatehnikas rullsuusatada ei saa. Võimalik, et ka novembris pole ta suuteline muretult lumel liuglema.

Igatahes on tal plaan minna 18. oktoobril Põhja-Itaaliasse Livignosse mägedesse treenima ning olla seal 12. novembrini. Beitostöleni võistlused toimuvad 18.-20. novembril, MK-sari alustab nädal hiljem Soomes Rukal.