Esimese vooru MVP Maik-Kalev Kotsar jäi teises voorus kahvatuks.

Foto: Facebook / Aitor Bouzo / Baskonia
Korvpall
15. oktoober 2022, 00:03

VIDEO | Hull viimase sekundi kolmene päästis Baskoniale lisaaja ja euroliiga täisedu, eestlaste panus väike

Euroliiga Eesti meeskond ehk Baskonia jätkab täiseduga, kui kodus alistati lisaajal 101 : 96 Belgradi Partizan. Paraku jäi eestlaste panus tagasihoidlikuks.

Kuivõrd keskmängija Steven Enoch on endiselt vigastatud, siis hooaja esimese vooru MVP Maik-Kalev Kotsar alustas kohtumist algkoosseisus. Paraku piirdus meie mees avapoolajal vaid nelja minuti ja 27 sekundiga, sest üsna kiirelt tuli kaks viga. Ta viskas küll mängu esimese Baskonia korvi, ent ei suutnud enamat.

Baskonia võitis avapoolaja 46 : 42, aga kolmanda veerandaja lõpuks jäädi kaotusseisu ja tagaajaja oldi ka kogu viimase veerandaja. 7,3 sekundit enne normaalaja lõppu eksis aga James Nunnally kahepunktilises eduseisus kahest vabaviskest ühel, kinkis Baskoniale võimaluse ning Markus Howardi viimase sekundi kolmene saatiski mängu lisaajale.

Seal jäi kodumeeskond küll kiirelt viie punktiga kaotusseisu, ent kaheksa kolmest tabanud ja 33 punkti visanud Howard jätkas sealt, kus pooleli jäi. Lõpuks teenis Baskonia 103 : 96 võidu ja saatis Zeljko Obradovici & co koduteele kaotusega.

Kotsar pääses platsile lõpuks 13 minutiks, viskas neli punkti noppis ühe lauapalli, andis ühe korvisöödu ja tegi ühe vaheltlõike. Raieste oli ainus Baskonia mees, kes platsile ei pääsenudki. Kui Howard oli 33 punktiga üleplatsimees, siis Partizani parimad olid 26 punktiga Kevin Punter ning 23 visanud Zach Leday.

Euroliiga teise vooru tulemused:

Monaco - Istanbuli Anadolu Efes 95 : 92
Belgradi Crvena zvezda - Panathinaikos 75 : 77
Bologna Virtus - Müncheni Bayern 66 : 63
Barcelona - Real Madrid 75 : 73
Pireuse Olympiakos - Kaunase Žalgiris 90 : 80
Istanbuli Fenerbahce - Tel-Avivi Maccabi 86 : 71
Milano Olimpia - Berliini Alba 74 : 80
Baskonia - Belgradi Partizan 103 : 96