Viimsi/Sportlandi juhendaja Valdo Lips mängis peatreeneripingil oma Kalev/Cramo kolleegi Heiko Rannula üle.

Foto: Aldo Luud
Korvpall
15. oktoober 2022, 20:12

Viimsi võttis Kalev/Cramo üle ajaloolise võidu (1)

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti laupäeval neli mängu, millest kolmes sai näha Eesti meeskondi. Võidurõõmu tundsid Pärnu Sadam, Tallinna Kalev/Audentes ja Viimsi/Sportland. Eriti magusalt maitses võit ilmselt Viimsi meestele, sest selili suruti BC Kalev/Cramo – oma klubi ajaloo jooksul polnud Viimsi sellega varem hakkama saanud.

Kui esimene poolaeg kulges võrdes heitluses ja selle võitis Viimsi nelja punktiga, siis kolmandal veerandil sai kodumeeskond sisse pisut suurema vahe ja juhtis enne viimast veerandaega 11 punktiga.

Viimasel perioodil Viimsi edu aga sulas ning kui mängida jäi 3:40, vähendas Hugo Toomi kolmene Kalev/Cramo kaotusseisu kahe punkti peale. Viimsi ei andnud nappi edu siiski käest ja 31 sekundit enne lõpusireeni asuti Malik Antonyo Toppini pealtpaneku järel juhtima viie punktiga 73 : 68. Kiiret vastust Cramol sellele korvile ei olnud ning Oleksandr Kovliari kahene neli sekundit enne kohtumise lõppu enam päeva ei päästnud. Viimsile hooaja esimene võit tulemusega 73 : 70.

Üleplatsimeheks kerkis 19 punkti visanud Toppin, Karl-Johan Lips lisas 16 punkti ja 10 lauapalli ning Devin Harris 13 punkti ja 8 korvisöötu. Kalevi resultatiivsemad olid Toom 13 ning Kovliar ja Wesley Van Beck 12 punktiga.

Hooaja esimese võidu teenis Tallinna Kalev/Audentes, kes sai kodusaalis 90 : 73 jagu Rapla Avis/Utilitasest. Sarnaselt Viimsile ladus Kalev/Audentes võidule vundamendi kolmandal veerandajal, millega rebiti Raplaga sisse kümnepunktine vahe.

Kalev/Audentese eest tegi hiilgava esituse 39aastane Kristjan Kangur, kes viskas 19 punkti ja hankis 15 lauapalli. Indrek Kajupank toetas teda 17 ja Rain Veideman 15 punktiga. Rapla parimana sai Tyler Cheese kirja 24 silma.

Kolmanda võidu kolmest mängust võttis valitsev Eesti meister Pärnu Sadam, kes alistas lätlaste BK Ogre 85 : 71. Kuna pärnakad on kimpus vigastustega, pidid kõik nende algviisikumehed väljakul rassima üle 30 minuti. Suurima panuse võitu andis 17 punkti kogunud Mihkel Kirves, lisaks hankis ta 8 lauapalli ja jagas 6 resultatiivset söötu. Serhii Pavlov viskas 16 ning Troy Barnies ja Robert Valge 14 punkti.

Päeva neljandas mängus alistas BC Prometei Riia VEFi 81 : 71.