TÖÖ TEHTUD! Robert Helenius on pikali ja ameeriklane sai kuulutada: „Deontay Wilder on tagasi.“

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Scanpix
Võitlussport
16. oktoober 2022, 09:31

KARM! Ringi naasnud Wilder nokauteeris Soome poksistaari juba esimeses raundis (11)

Täpselt aasta aega tagasi Tyson Fury käest teist korda kere peale saanud Deontay Wilder naasis läinud öösel poksiringi, kui nokauteeris Brooklynis juba esimeses raundis soomlase Robert Heleniuse.

Fury käest saadud kaotused olid Wilderi karjääri esimesed. Enne seda hoidis ta enda käes viis aastat järjest WBC meistrivööd, ent 2020. aastal jäi sellest ilma. Viimati astus ta Fury vastu ringi mullu 9. oktoobril Nevadas. Samal päeval ja kohas käis viimati ringis ka Helenius, kes alistas tehnilise nokaudiga Adam Kownacki.

Wilder lasi soomlasel bravuurikalt alustada ja end avada, kuni ta enda firmamärgi ehk tugeva parema käe löögiga mehe ööbikuid kuulama saatis. Seda kõike veel esimeses raundis, ametlikku statistikasse kirjutati, et matš kestis kaks minutit ja 57 sekundit. Mitteametliku CompuBoxi statistika kohaselt piisas Wilderile laupäeval täpselt kolmest tabavast löögist, et Helenius oma teelt kõrvaldada.

„Robertil on meistrisüda ja ma teadsin, milleks on ta võimeline,“ tunnustas Wilder matšijärgses intervjuus. „Ma ei tulnud siia midagi kergelt võtma. Teadsin, et ta tõesti tahab seda võitu, aga kui sa võitled Deontay Wilderiga, siis sa pead A+ tasemel poksima. Ma võtsin ta lõksu - lasin tal endale lähedale tulla ja siis ründasin ise. See oli suurepärane poks.“

Mis ootab Wilderit aga nüüd ees? „Ma olen kõigeks valmis,“ teatas 36aastane ameeriklane, kes on Brooklyn Netsi kodusaalis Barclays Centeris võitnud nüüd kõik viis matši. „Olgu see Andy Ruyz või Oleksandr Ussõk. Deontay Wilder on tagasi ja sellega on ka raskekaalupoksis põnevus tagasi!“

Wilder on nüüdseks võitnud 43 matši ja kaotanud kaks. Oma profikarjääri jooksul nii Rakveres, Narvas kui Tallinnas võistelnud Heleniuse jaoks oli see 31 võidu kõrval neljandaks kaotuseks.