Maik-Kalev Kotsar (palliga) sai kirja kaheksa punkti.

Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
19. oktoober 2022, 23:48

Kotsari ja Raieste koduklubi sai Serbia meistrist jagu ning jätkab Euroliigas täiseduga

Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia alistas Euroliigas koduväljakul tulemusega 92 : 75 valitseva Serbia meistri Belgradi Crvena zvezda.

Võõrustajad alustasid kohtumist hästi, kui mängitud oli pisut vähem kui kaks ja pool minutit, tegi Kotsari korv seisuks 9 : 4. Avaveerandi võitis siiski külalismeeskond ühe punktiga ning poolajapausiks kasvatasid nad edu viiele silmale – 47 : 42.

Kolmandal veerandil pääses Baskonia taas juhtima ning neil õnnestus hoida edu mängu lõpuni, seejuures mängiti viimasel kümnel minutil vastased üle 33 : 18.

Võidumeeskonna kangelaseks kerkis 23aastane Markus Howard. Eelmisel hooajal NBAs Denver Nuggetsis mänginud ameeriklasest tagamängija tõi pisut enam kui 24 minutiga 30 punkti, tabades 12 kaugviskest seitse. Darius Thompson lisas 18 silma. Algkoosseisust alustanud Kotsar sai 22 minutiga kirja kaheksa punkti, neli lauapalli, kaks kulpi ja ühe korvisöödu. Raieste pääses platsile neljaks minutiks ja 40 sekundiks. Punktiarvet 23aastasel eestlasel selle ajaga avada ei õnnestunud, statistikasse läks kirja üks lauapall.

Baskonia on Euroliigas sel hooajal võitnud kõik kolm mängu. Reede õhtul võõrustatakse Piraeuse Olympiacost, kes on seni võitnud kahest mängust kaks.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore