Foto: Facebook / Ott Tänak
WRC
23. oktoober 2022, 22:37

AMETLIK! Tänak lahkub Hyundaist (10)

Ott Tänak ja Hyundai andsid ühiselt sotsiaalmeedias teada, et uuel hooajal Tänak ja Martni Järveoja samas meeskonnas enam ei sõida. Kuigi leping sidus neid veel üheks aastaks, siis see lõpetati vastastikusel kokkuleppel juba praegu.

„Annan teada, et olen otsustanud lõpetada meie lepingu Hyundaiga ja lahkuda meeskonnast käimasoleva hooaja lõppedes. See on minu isiklik otsus, mille ma olen põhjalikult läbi kaalunud ja austades meeskonda. Siiski tunnen, et olen oma karjääriga jõudnud staadiumisse, kus pean võtma vastu uue väljakutse.

Viimase kolme hooaja jooksul on meil olnud hea koostöö ja olen uhke ühiselt saavutatu üle. Oleme teinud kõvasti tööd, ületanud raskused ja nagu sellest aastast näeme, siis oleme liikunud õiges suunas. Hooaja teine pool on näidanud, milleks me suutelised oleme, aga minu jaoks on aeg võtta vastu uus väljakutse. Tänan meeskonda mõistva suhtumise eest ja soovin neile kõike head!“ kirjutas Tänak oma postituses ja lisas, et Jaapanis on ta kindlasti veel Hyundai roolis.

Seega annab Tänak mõista, et koos Martin Järveojaga liigutakse tõenäoliselt Toyotasse või M-Sporti. Mõlemas tiimis on duo juba olnud – M-Sportist lahkuti 2017. aasta lõpus, Toyotas kihutati hooaegadel 2018 ja 2019. Viimasel Toyota-aastal võideti ka seni ainus maailmameistritiitel.

Hyundai tiimijuht Julien Moncet sõnas pressiteate vahendusel, et Tänaku otsuses ollakse pettunud, aga austatakse ja aktsepteeritakse seda. „Kahtlemata on ta üks parimaid rallisõitjaid ning olime selle viimase kolme ühiselt veedetud hooaja jooksul selle tunnistajaks.“

„Meie teekond on olnud nagu Ameerika mäed. Esimest ühist aastat mõjutas koroonapandeemia ning sel aastal oleme seisnud silmitsi hübriidi reeglitega, mis on olnud väljakutsuvad. Ott on näidanud tõelisi liidriomadusi, surudes nii ennast kui ka tiimi selle nimel, et me areneks ja hakkaks uuesti võitma. Viimaks oleme autoga positiivsele rajale naasnud. Jääme teda igatsema, aga see on meie jaoks võimalus end uuesti üles ehitada. Olime juba järgmise aasta sõitjate peale tõsiselt mõelnud, mis tähendab, et kuigi tema otsus pole see, mida oleksime tahtnud, siis avab see meile järgmiseks hooajaks erinevaid võimalusi.“