Hannes Soomer.

Foto: Erakogu
Auto-Moto uudised
25. oktoober 2022, 08:29

Hannes Soomer: luud-kondid on terved, aga kaasvõistlejate sõge optimism teeb kurjaks

Lõppenud nädalavahetusel võõrustas mootorrataste ringrajasõidu MM-võistluste kümnendat etappi San Juan Villicumi nimeline ringrada Argentiinas ja Hannes Soomer läks teisele võistluspäevale vastu suurte ootustega.

Laupäeval kümnendana lõpetanud Soomer nentis pärast võistlust, et viienda koha püüdmine olnuks reaalne, aga selle rikkus avaringil karpi jäämine, mistõttu Dynavolt Triumphi sõitja oma 11. stardikohalt kolm kohta tahapoole pudenes. Sestap läks eestlane võistlusklassi World SSP teise starti näljasemana, ent paraku osutus see sõit esimesest lühemaks, lõppedes avaringi teises kurvis.

„Meie klassi on kokku sattunud trobikond optimiste, kes tahavad võita juba esimeses kurvis,“ torises boksi tagasi jõudnud Soomer. „Sain stardis hästi minema ja esimesest kurvist puhtalt läbi, ent teise paindesse minnes sõitis üks konkurent mulle paremalt poolt vastu lenksu, siis sain veel hoobi vasakult küljelt ning järgmisena leidsin ennast juba tsiklit killustiku peal püsti upitamas. Luud-kondid on terved, aga kaasvõistlejate sõge optimism teeb kurjaks. Ma võinuks täna esiviisikut püüda, aga paraku ei taha meie võistkonna tehtud arenguhüpe kuidagi punktideks vormuda.“

Tunduvalt paremini läks aga Soomeri võistkonnakaaslasel, sest üheksandalt kohalt alustanud Stefano Manzi lõpetas teise võistlussõidu viienda kohaga.

„Küsimus pole enam niipalju kiiruses,“ jätab Soomer, „vaid pigem õnne puudumises, sest aegade osas oleme Stefanoga sama pulga peal ja kui kaikaid kodaratesse ei loobita, siis võitleme kõrgete kohtade pärast.“

Mida tõestab ka esimene ehk laupäevane võistlussõit, mille käigus võitles üheksandana alustanud Stefano Manzi end kolmandale kohale, enne kui tehniliste tõrgete tõttu taas tahapoole pudenes, lõpetades võistluse seitsmenda kohaga.

Muus osas oli pühapäevane võistlus justkui laupäevase etenduse kordus, ainult et neljandast ringist rivi vedama asunud Raffaele De Rosa (Ducati) katkestas võistluse varem ja Dominique Aegerter (Yamaha) ei jätnud liidrikoha haaramist enam viimastesse kurvidesse. Tema järel lõpetas teisena Federico Caricasulo (Ducati) ja kolmandana astus pühapäeval poodiumile Lorenzo Baldassarri (Yamaha), kes jääb enne kahte viimast etappi Aegerterist maha 72 punktiga.

Hooaja eelviimane etapp leiab aga aset kahe nädala pärast Indoneesias (11-13. november).