Lionel Messi (vasakul) ja Neymar.

Foto: AP/Scanpix
Meistrite liiga
26. oktoober 2022, 00:54

MEISTRITE LIIGA: maagiline Messi aitas PSG suureskoorilise võiduni, poolaja järel pingile vahetatud Haaland jäi endise koduklubi vastu kuivale

Jalgpalli meistrite liigas alustati teisipäeval viienda alagrupivooruga. PSG purustas kodupubliku ees tulemusega 7 : 2 Maccabi Haifa, Manchester City ja Dortmundi Borussia tegid väravateta viigi ning tiitlikaitsja Madridi Real jäi võõral platsil üllatuslikult skooriga 2 : 3 alla Red Bull Leipzigile.

PSG pääses juhtima 19. minutil, kui täpne oli Lionel Messi, kes saatis palli Kylian Mbappe söödu järel ristnurka. Seejärel duubeldas Mbappe kauni löögiga eduseisu, tabamusele oli eelnenud kena söödumäng Neymariga. Kolm minutit hiljem sai jala valgeks Neymar ise, söödu andis seejuures Messi. Abdoulaye lõi koheselt Maccabi eest ühe tagasi, kuid poolajapausile läks PSG siiski kolmeväravalises eduseisus – oma teise kolli sai kirja Messi, kes saatis palli karistusala joonelt alumisse nurka.

Teise poolaja alguses vähendas Maccabi kaotusseisu, täpne oli taas Seck. Senegallasest sai seejuures esimene kaitsja viimase seitsme ja poole aasta jooksul, kes löönud PSG vastu ühes mängus kaks väravat – enne teda oli sellega hakkama saanud Bastia mängumees Julian Palmieri 2015. aasta jaanuaris. 64. minutil tegi seisuks 5 : 2 Mbappe, kes saatis nahkkera taas ristnurka. Tegu oli tema 16. väravaga 16 matšis sel hooajal. Pisut hiljem saatis Sean Goldberg õnnetul kombel Neymari söödust palli enda meeskonna väravasse – 6 : 2. Lõppseisu vormistas vahetusest sekkunud Carlos Soler, kellele andis söödu Messi.

Kuna Lissaboni Benfica alistas tulises matšis Torino Juventuse 4 : 3, siis alagrupi võitu PSG veel ei kindlustanud. Nii neil kui ka Portugali klubil on koos 11 punkti, Pariisi meeskonnale annab eelise parem väravate vahe.

Viimases voorus kohtub sõidab Benfica külla Maccabile ja PSG Juventusele. 36 korda Itaalia meistriliiga võitnud Juventus ei pääse alagrupist edasi esimest korda pärast 2014. aastat, praeguse seisuga jätkasid nad kevadel Euroopa liigas.

Kui 35aastase Messi esimene hooaeg PSGs oli oodatust tagasihoidlikum, siis sel sügisel on ta olnud Prantsuse klubi eest vägevas hoos. Tal on kõikide sarjade peale 16 mänguga kirjas 11 väravat ja 12 väravasöötu. Eelmisel hooajal tegi ta kaasa 34 matšis, lõi 11 kolli ning andis 14 tulemuslikku söötu. Meistrite liigas on Messil nüüd kokku kirjas 129 väravat, ettepoole jääb vaid igipõline rivaal, sel hooajal Euroopa liigas palliv Cristiano Ronaldo 140ga.

G-alagrupis leppisid väravateta viigiga Manchester City ja Dortmundi Borussia. Seejuures vahetas Inglise meistriklubi peatreener Pep Guardiola avapoolaja järel pingile käimasoleval hooajal juba 22 väravat löönud Erling Haalandi. Teisel kolmveerandtunnil oli Cityl suurepärane šanss ka võiduvärav lüüa, kuid Gregor Kobelil õnnestus Riyad Mahereze penalti tõrjuda.

Tiitlikaitsja Madridi Real sai F-alagrupis võõral väljakul üllatuskaotuse, kui jäi tulemusega 2 : 3 alla Red Bull Lepizigile. Seejuures oli Hispaania klubi 18. minutiks 0 : 2 taga. Teisel poolajal viis Saksa klubi 3 : 1 juhtima Timo Werner ning kuigi Rodrygo vähendas üleajal täpse penaltiga kaotusseisu, siis enamat Real ei suutnud.

E-alagrupp

Red Bull Salzburg – Londoni Chelsea 1 : 2

Zagrebi Dinamo – AC Milan 0 : 4

Tabeliseis: 1. Chelsea 10, 2. AC Milan 7, 3. Red Bull Salzburg 6, 4. Dinamo 4

F-alagrupp:

Glasgow Celtic – Donetski Šahtar 1 : 1

Red Bull Leipzig – Madridi Real 3 : 2

Tabeliseis: 1. Real 10, 2. Leipzig 9, 3. Šahtar 6, 4. Celtic 2

G-alagrupp:

Sevilla – FC Copenhagen 3 : 0

Dortmundi Borussia – Manchester City 0 : 0

Tabeliseis: 1. City 11, 2. Dortmund 8, 3. Sevilla 5, 4. Copenhagen 2

H-alagrupp:

Pariisi Saint-Germain – Maccabi Haifa 7 : 2

Lissaboni Benfica – Torino Juventus 4 : 3

Tabeliseis: 1. PSG 11, 2. Benfica 11, 3. Juventus 3, 4. Maccabi 3