Massimiliano Allegri.

Foto: Reuters/Scanpix
Meistrite liiga
26. oktoober 2022, 10:22

Juventuse peatreener võttis pärast väljalangemist süü omaks: oleme vihased ja tunneme kurbust

Esimest korda pärast 2013. aastat ei pääse Torino Juventus jalgpalli meistrite liigas alagrupist edasi. Teisipäeva õhtul kustusid nende viimased lootused, kui võõral väljakul jäädi tulemusega 3 : 4 alla Lissaboni Benficale. Itaalia klubi peatreener Maximilliano Allegri võttis kaotuse järel süü enda peale.

Juventus jäi 50. minutiks 1 : 4 kaotusseisu, kuid suutis viimase 20 minutiga vähendada selle minimaalseks. Edasipääsulootuste hellitamiseks oleks neil läinud vaja kindlasti võitu, paraku polnud nad suutelisega viigiski. Allegri tunnistas pärast matši, et valis mängu alustades vale taktika. „Lähenesime kohtumisele valesti ja lasime kergelt lüüa väravaid. Kui seis oli 1 : 4, otsustasime riskida ning suutsime hästi reageerida. Meil oli juba esimesel poolajal võimalusi,“ vahendas Allegri sõnu ESPN.

Juventusel on veel võimalik eurohooaega jätkata Euroopa liigas. Selleks tuleb neil lõpetada alagrupp kolmandana. Hetkel ongi nad sel positsioonil, olles kogunud viie vooruga kolm silma, ent sama palju punkte on koos ka neljandal klubil Maccabi Haifal. Viimases voorus läheb Torino klubi vastamisi Pariisi Saint-Germainiga, kes võitleb veel alagrupi esikoha nimel.

Allegri ütles matši järel, et Juventuse põhifookus on nüüdsest Itaalia meistriliigal – seal ollakse 11 vooru järel 19 punktiga alles kaheksandal kohal. „Kahju, et oleme meistrite liigast väljas. Nüüd peame keskenduma kõrgliigale, proovime Lecce vastu võtta,“ lausus ta eesootavale liigamatsile mõeldes.

Enne, kui algab jalgpalli MM ning klubivutti tuleb pea kahekuuline paus, on Juventusel ees veel neli matši. Allegri loodab, et tal jõuab nende mängudega võimalikult palju heastada. „Peame energiat taastama, mina pean vastutama, et me esineks hästi.“

Mängus Benficaga kiitis Allegri meeskonna noormängijaid. Pingilt sekkunud 19aastane Samuel Illing Jr. andis kohtumises väravasöödu. „Mul on noorte üle hea meel, neis on kvaliteeti. [Fabio] Miretti on teinud kaasa paljudes mängudes ning [Matias] Soule ja Iling sekkusid mängu hästi. Nad andsid meeskonnale vajalikku energiat.“

Itaalia meistriliigas on Juventus liidrikohta hoidvast Napolist juba kümne punkti kaugusel. Allegri usub aga, et hoolealused suudavad raskest seisust välja tulla. „Väljakukkumine teeb haiget, aga peame selle unustama. Oleme vihased ja tunneme kurbust, aga saame praegu ainult mõelda Leccele,“ lausus peatreener.