Nõmme Kaljul ei ole käsil kerged ajad – Premium liigas ollakse neljandal kohal ja karikasarjas kaotati esiliiga B-s mängivale Tabasalule –, kuid meeleolu üritatakse siiski hoida positiivsena.

Foto: Remo Tõnismäe
Jalgpall
26. oktoober 2022, 16:11

Tagaseljajutud: kes on Nõmme Kalju legomees, kes kubujussist laululind ning mida tegi väravavaht Marko Meerits neljapäeva õhtuti Ülemiste parklas?

Oktoobrikuu Jalka „Tagaseljajuttudes“ pajatas oma võistkonnakaaslastest Nõmme Kalju vasakkaitsja Henri Järvelaid.

Marko Meerits
väravavaht, 1992

Kalju meeskonna massaažilaud on juba Merka keha järgi ära vajunud. Oli aegu, kus Onu Marko oli Ülemiste parklas neljapäevakutel alati AMG- või M-Sporti autodega kohal, sarved maas ja trahvid ära makstud, nüüd liikleb Peugeot’ga. Kui te sellest temaga räägite, siis mainige alati ära, et tegu on GT-Line’iga, muidu võib ta solvuda!

Henri Perk
väravavaht, 1999

Pikk mees, keda on alati lihtne lõunale meelitada – mingi hetk ta murdub alati ja ütleb: „Noooo lähme siis!“ Kui kellelgi on uuemat luukpära müüa, siis Perk vaataks asja hea meelega üle!

Vladimir Avilov
kaitsja, 1995

Kahjuks on Vovast kujunenud see aasta meie tiimi legomees. Viimasel ajal ei saagi aru, kas mees mõtleb juba vaikselt kohtuniku- või treenerikarjäärile: pikad püksid suvel ja SportsDirecti versioon mustadest legendaarsetest Copa Mundiali Kaiseritest vihjavad küll sellele!

Mihhail Babitšev
kaitsja, 1995

Kui kell hakkab kogunemisele täis tiksuma, siis kostab õuest enamasti Porsche mootori möirgeid ja sealt ta tuleb. Tsõmba eratreenerina tuntud Mike on alati kohal oma mati ja vibrarulliga. Üks osa meeskonna sukk-ja-saabas-paaridest.

Trevor Elhi
kaitsja, 1993

Mees, kellel on numbritega asjad hästi, trahviraamatuga on alati korras. Pärast jalkakarjääri tasuks kindlasti futsali poole vaadata, potentsiaali on teha mehest meie oma Falcão. Väiksed konksud ja tallamanöövrid on tema leib!

Yohan Mannone
kaitsja, 1995

Mees, kes tuleb 90% ajast kogunemistele viis minutit hiljem: „Käisin Sportomedicas.“ Algul ei saanud inglise keelega vedama, nüüd ei saa enam pidama.

Artur Šarnin
kaitsja, 2000

Universaalne kaitsemees, treenib siin ja mängib seal, kuid kahjuks pole veel oma kohta leidnud. Loodetavasti see juhtub ja ta teeb sammu edasi, tahet ja töökust noormehel on.

Ioannis Tsiveleikidis
kaitsja, 1999

Ja siin on ka meie teise suka saabas, Miša kaardilugeja. Parima sööduprotsendiga mängumees, kellel on grupi-chat’is iga venna kohta mingi pilt või GIF tagataskust võtta. Kui juba autodest rääkisime, siis üks Škoda Octavia on ka hetkel müüa!

Andre Fortune
poolkaitsja, 1996

Samsungi heliefektide meister! Algul ei saanud arugi, kas kellelgi heliseb telefon või keegi kirjutab, aga mingi aja möödudes taipasime, et neid hääli teeb hoopis Dre. Samuti meenutab ta mulle Hitmani saagast tuntud agent 47t: nii emotsioonitult oma tööd teha ja palli ristnurka toimetada on omaette kunst.

Nikita Komissarov
poolkaitsja, 2000

Kus sa enne mängisid?“ Nikit on juba kaugelt kuulda – palliga olles arvad, et ta seisab su kõrval, aga tegelikult alles jookseb 30 meetri kauguselt. Mulle see aga meeldib, vähemalt näitab, et tahab palli saada.

Pavel Marin
poolkaitsja, 1995

Meeskonna laululind – kui see mees midagi laulma hakkab, on kindel, et see viisijupp jääb mitmeks päevaks kummitama. Kui keegi Kalju treeninguid kõrvalt jälgiks, siis Paša leiaksite te kohe üles - otsige ainult kubujussi, kellel müts peas, kilekas seljas, suur sall kaelas ja kindad käes. Isegi kui õues on 20 kraadi sooja!

Kaspar Paur
poolkaitsja, 1995

Meeskonna kõige lühem mees, see on nüüd ametlikult kirja pandud! Teda on samuti lihtne treeninguväljakult üles leida, sest ta on alati kubujuss Paša kõrval. Nad on meie meeskonna teine sukk ja saabas.

Igor Subbotin
poolkaitsja, 1990

Subbo käis korra ära, aga mees on tagasi ja tugevam kui kunagi varem. Roosilimonaad on tema ainuke nõrkus.

Daniel Sudar
poolkaitsja, 1998

Kaardilugeja vahetusmees on alati valmis tagaistmelt rolli üle võtma. Jalga mehel on, raamile pihta saades on kuu värava tiitli tõenäosus täitsa hea. Ootame!

German Šlein

poolkaitsja, 1996

Meie Barber suure algustähega, sest see kvaliteet on peaaegu sama tuntud kui mehe diagonaalid jalkafännide seas. Kohe kindlasti meeskonna kõige kuldsem inimene, ükski teene pole tema jaoks probleem! Uskumatult suure südamega!

Stanislav Tsõmbaljuk
poolkaitsja, 2002

Vaikne, kuid töökas noormees. Tsõmbat trennis vaadates jääb vahel tunne, et teda ajavad taga naabri koerad, kogu aeg on vaja kuhugi joosta.

Maksim Gussev
ründaja, 1994

Псих – jookseb, triblab, möllab, kõike teeb. Kuid kui on aeg SIGA mängida, ei ole sellest rapsimisest kasu ja tihti on mehel kõrvad nipsudest punased. Ges on kõva käsi beatbox’is, sünnipäevalauludel on alati omamoodi Gusja remix.

William Jebor
ründaja, 1991

Masin, kes kannab päikeseprille mitte päikese, vaid fashion’i jaoks. Ma usun, et temast kuuleme mängude möödudes veel, joosta talle meeldib, kasvõi läbi meeste.

Alex Matthias Tamm

ründaja, 2001

„Alex Tamm, Alex Tamm, Aleeex Matthias Tamm!“ Seda laulu on tribüünidelt kosta peaaegu sama tihti kui jalgpalliliidu hümni. Kui nüüd paar grammi värava ees veel juurde paneb, siis Premium liiga mängudel seda laulu enam suure tõenäosusega ei kuule.

Aleksandr Volkov
ründaja, 1994

Sanja on mängu „SIGA“ hirm, kahjuks lahkus meie pundist tema teinepool Patrick (Welves). Kuidas nad omavahel suhtlesid, on siiani mõistatus, sest Sanja ei räägi inglise keelt ja Welves ei osanud väga muud peale portugali keele.

Kaido Koppel peatreener, 1988

Mees, kes ei maga, ei söö ja kellel on kõik maailma jalkavideod vaadatud ning kõik meeskonnad läbi ja lõhki analüüsitud! Oleks tal omal ajal sama vägevad putsad olnud nagu praegu, siis ei teagi, kuhu tema karjäärikõver välja oleks jõudnud…

Eddie Cardoso
Kalju endine peatreener, 1978

Treener, keda väga harva istumas näeb – ta on alati olukordades ja mängus sees! Märkab igat väiksematki detaili, katsu sa ainult trennis kuskil viilida. Väike lõbus fakt ka – mees väidab, et on sel Premium liiga hooajal andnud väravasöödu ja löönud ka värava!