HOIA PEAST KINNI! Barcelona väravavaht Marc-Andre ter Stegen (paremal) ja ründaja Ferran Torres pärast Bayernilt saadud sauna.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
27. oktoober 2022, 00:17

MEISTRITE LIIGA | Hispaania gigantide krahh! FC Barcelona ja Madridi Atletico laeks jääb alagrupiturniir

Euroopa jalgpalli meistrite liiga alagrupiturniiri viienda vooru järel on selge, et sarja viiekordsel võitjal FC Barcelonal uuel aastal peetavatele play-off-mängudele asja ei ole. Sama saatus tabas teistki Hispaania suurklubi Madridi Atleticot.

Barcelona jaoks said asjad selgeks tegelikult juba enne seda, kui nad ise kodustaadionil Müncheni Bayerni vastu väljakule astusid. Nimelt nahutas Milano Inter kolmapäevaõhtuses varasemas mängus 4 : 0 Plzeňi Viktoriat ja see tähendas seda, et Barcelona jääb igal juhul Bayerni ja Interi selja taha – kui Saksamaa giganti polnud neil enam võimalik ka matemaatiliselt kinni püüda, siis Interiga võinuks nad lõpuks (enda kahe võidu ja Interi kaotuse korral) jõuda küll viimase vooru järel võrdsete punktide peale, kuid omavahelistest mängudest kogutud võit ja viik andnuks ikkagi eelise Itaalia tiimile.

Ent pärast kohtumist Bayerniga on selge, et mingeid võrdseid punkte Intergiga Barcelonale ei tule nii ehk naa. Juba 10. minutil viis Sadio Mané Bayerni juhtima ning 31. minutil duubeldas Eric-Maxim Choupo-Moting külaliste eduseisu. Seejuures oli tegemist Kameruni ründaja viienda väravaga viimasest neljast mängust. Lõpuks võttis Bayern lausa 3 : 0 võidu, kui kohtumise viiendal üleminutil skooris ka Benjamin Pavard.

Must oli õhtu ka teise Hispaania suurklubi Madridi Atletico jaoks. Kuna FC Porto oli päeva teises varasemas mängus nüpeldanud võõrsil 4 : 0 Club Brugget, vajas Atletico kodustaadionil Leverkuseni Bayeri üle igal juhul võitu, et viimaseks vooruks säiliks võimalused play-off-koha nimel heidelda.

Ent läks teisiti: kui Moussa Diaby 9. minuti väravale oli Yannick Carrascol kuraditosin minutit hiljem vastus olemas ja Callum Hudson-Odoi 29. minuti tabamusele Rodrigo de Paulil 50. minutil samuti, siis õhuna vajalikku kolmandat väravat Diego Simeone hoolealustel lüüa ei õnnestunud. Õigemini: kui mängukellal oli tiksunud minuteid 90+8, teeniti veel suure segaduse kulminatsiooniks 11 meetri karistuslöök, ent Carrasco löögi tõrjus Leverkuseni väravavaht Lukas Hradecky. Tagasipõrkunud palli pääses veel lööma Saul Niguez, kes kihutas nahkmuna vastu põiklatti. Järgnes veel üks Atletico meeste löök, kuid sihtmärki ei tabanud seegi, sest pisut enne väravajoont jäi löögile ette üks oma mees! Nii jäi tulemuseks ikkagi 2 : 2 viik ja see tähendab seda, et alagrupis kolmandast kohast kõrgemale Atleticol tõusta ei õnnestu.

Atletico peatreener Diego Simeone elu üle järele mõtlemas.

Foto: Reuters/Scanpix

Barcelona ja Atletico krahh tähendab ühtlasi sedagi, et kaheksandikfinaalis näeb sel hooajal Hispaania klubidest vaid tiitlikaitsjat Madridi Reali. Teisipäeval oli selgeks saanud, et ka Sevilla laeks jääb meistrite liiga alagrupiturniir.

Kui alagruppides A, B ja C said edasipääsejate osas asjad selgeks, siis D-alagrupis jäi ka viimaseks vooruks kõva intriig üles. Meeskonnad mahuvad nelja punkti sisse, kusjuures viimases voorus kohtuvad omavahel Marseille (6 punkti) ja Tottenham (8) ning Sporting (7) ja Eintracht (7).

Kõik kolmapäevased tulemused

A-alagrupp

Napoli – Glasgow Rangers  3 : 0 (11., 16. Giovanni Simeone, 80. Leo Östigard)

Amsterdami Ajax – Liverpool 0 : 3 (42. Mohamed Salah, 49. Darwin Nunez, 52. Harvey Elliott)

Tabeliseis (kaheksandikfinaali koha kindlustanud meeskonnad rasvases kirjas):  1. Napoli 15 punkti, 2. Liverpool 12, 3. Ajax 3, 4. Rangers 0

B-alagrupp

Club Brugge – FC Porto 0 : 4 (33., 70. Mehdi Taremi, 57. Evanilson, 60. Stephen Eustaqio)

Madridi Atletico – Leverkuseni Bayer 2 : 2 (22. Yannick Carrasco, 50. Rodrigo de Paul – 9. Moussa Diaby, 29. Callum Hudson-Odoi)

Tabeliseis: 1. Brugge 10, Porto 9, 3. Atletico 5, 4. Bayer 4

C-alagrupp

Milano Inter – Plzeňi Viktoria 4 : 0 (35. Henrih Mhitarjan, 42., 66. Edin Džeko, 87. Romelu Lukaku)

FC Barcelona – Müncheni Bayern 0 : 3 (10. Sadio Mané, 31. Eric-Maxim Choupo-Moting, 90+5. Benjamin Pavard)

Tabeliseis: 1. Bayern 15, 2. Inter 10, 3. Barcelona 4, 4. Viktoria 0

D-alagrupp

Tottenham Hotspur – Lissaboni Sporting 1 : 1 (80. Rodrigo Bentancur  – 22. Marcus Edwards)

Frankfurdi Eintracht – Marseille Olympique 2 : 1 (3. Daichi Kamada, 27. Randal Kolo Mouani – 22. Matteo Guendouzi)

Tabeliseis: 1. Tottenham 8, 2. Sporting 7, 3. Eintracht 7, 4. Marseille 6