91aastane naabrimees ei anna Jens Lehmannile asu.

Foto: Reuters/Scanpix
Kõmu
29. oktoober 2022, 19:02

UUED SIGADUSED: politsei süüdistab kuulsat väravavahti 91aastase naabrimehe internetikaabli lõhkumises

Juulis menetles Saksamaa kõmumeedia mõnuga riigi jalgpallikoondise endise väravavahi Jens Lehmanni „tembutamist“, kui oma 91aastase naabrimehega vaenujalal olev vutituus haaras mootorsae ja asus lõhkuma naabri garaaži, mis varjas Lehmanni vaate Starnbergi järvele. Politsei hakkas asja uurima, kuid Lehmann pole sigatsemist jätnud: nüüd süüdistatakse teda naabri internetikaabli lõhkumises.

„Keegi lõhkus minu telekommunikatsioonikaabli,“ kurtis 91aastane mees, kelle nime ei avalikustatud, Saksamaa meediale. „Minu internet oli sellega ühendatud, nagu ka valvekaamera, mis filmis härra Lehmanni juulis tema mootorsaeoperatsiooni ajal.“

Kaabli lõhkumisel sedapuhku pealtnägijaid ei olnud ja sestap naaber otsesõnu 52aastast ekspuurilukku süüdistama ei tõtanud, ent kohalik politsei uurib asja ning peamiseks kahtlusaluseks on ikka Lehmann.

Juulis rullusid dramaatilised sündmused mäletatavasti nii, et Lehmann tormas mootorsaega varustatult naabri garaaži ning saagis raevuhoos läbi mitu ehitise laetala. Seejuures oli ta esmalt katsunud oma identideedi varjamiseks välja lülitada naabri turvakaamera, kuid see tal ei õnnestunud ja nii nägi garaaži õnnetu omanik kogu tegevust n-ö otseülekande vahendusel oma silmaga. Lehmann olla oma saetööga tekitanud naabrile sadadesse eurodesse ulatuva kahju.

Lisaks toonasele saagimisele olla ta ka kolmel korral varem naabri vara kallal vandaalitsenud ning tekitanud kahju kokku rohkem kui 10 000 euro ulatuses.

Endine väravavaht on elanud maalilise Starnbergi järve ääres viimased 15 aastat. Ta ostis häärberi veel neil päevil, kui oli Londoni Arsenali hingekirjas, makstes maja ja maa eest kokku viis miljonit eurot.