Oliver Solberg oli enam kui aasta järel taas rallil võidukas.

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
WRC
30. oktoober 2022, 14:21

Hyundaist vallandatud Solberg triumfeeris Walesis: ma pole ammu nii laialt naeratanud

21aastane rallisõitja Oliver Solberg, kellega lõpetas Hyundai pärast Uus-Meremaa etappi ootamatult lepingu, saavutas sel nädalavahetusel Walesis toimunud Cambria rallil kindla esikoha.

Tegu oli Rootsi sõitja esimeseks võiduks rohkem kui aastase vahe järel. Solberg kihutas Walesis Volkswagen Polo R5ga, sama masinaga sõitis ta ka enne Hyundaiga liitumist aasatel 2019 ja 2020. Rallitalent võitis kümnest kiiruskatsest kaheksa ning edestas kokkuvõttes teise koha saanud Briti sõitjat Ruairi Belli minuti ja 51,8 sekundiga. Kolmandaks tulnud iirlane Eamonn Kelly kaotas Solbergile juba enam kui kolme minutiga.

„Väga lõbus on taas poodiumi kõrgeimal astmel seista. Mul pole ammu nii laialt naeratanud ega autos nii lõbus olnud,“ vahendas Solbergi sõnu Norra ajaleht Verdens Gang.

Cambria ralli toimub Llandudno linnas. Seal tegi Solberg 2019. aastal oma debüüdi WRCs, toona kuulus Walesi ralli MM-kalendrisse. „Need teed on täiesti ainulaadsed ning Walesi ralli peaks minu hinnangul MM-kalendrisse naasma,“ sõnas ta.

Solbergi karjääri parimaks tulemuseks MM-sarjas on tänavu Belgia rallilt saavutatud neljas koht.