Viljandi HC võitles kõvasti, kuid lõpuks edenes eurosarjas
kaheksandikfinaali siiski Põlva Serviti

Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit
Käsipall
30. oktoober 2022, 19:28

Põlva lükkas Viljandi eurosarjas konkurentsist

Kuivõrd fortuuna nii soovis, siis läksid EHF Euroopa karikasarja teises ringis omavahel vastamisi Eesti klubid. Avamängus võitis Põlva Serviti koduplatsil Viljandit 27 : 26, korduskohtumises juba kindlamalt ehk 33 : 28.

Mängu alustas paremini koduvõistkond, kes rebis end juba viiendaks minutiks 4 : 1 ette. Poolaja keskpaigani kulgeti samas rütmis ning initsiatiiv püsis Viljandi kätes, kelle poolt viskas Kristjan Koovit seisuks 10 : 7. Vahe püsis perioodi viimaste minutiteni, kuid siis leidis Põlva uue käigu ja järjestikkuste väravatega suudeti vahet vähendada. Enne pisikesele puhkusele minekut teenis Serviti siiski kaheminutilise karistuse ning rünnakul toodi sisse üks lisamängija. Sellest tulenenud pallikaotuse karistas ära võõrustajate väravavaht Rasmus Ots, kes saatis enne poolaja lõpuvilet palli tühja väravasse ning tegi seisuks 16 : 15.

Teist poolaega alustas paremini aga Põlva, kes viskas seitse vastuseta väravat. Viljandi poolt skooris esimese värava alles 41. minutil Mikk Varik, aga selleks hetkeks oli seis juba 17 : 22. Järgmise kümne minuti jooksul küll külalised vahet oluliselt ei suurendanud, kuid stabiilset hoiti kindlat edumaad. Henri Sillaste viskas 50. minutil seisuks 28 : 22. Viljandi küll üritas kõvasti, kuid igakord oli põlvakatel vastus olemas. Lõpp enam pilti muutust ei toonud ning Serviti võitis tänase mängu 33 : 28 ja edenes järgmisesse ringi koondtulemusega 60 : 54.

„Andsime valitsevale Eesti meistrile kõva lahingu, kuid meil jäi natukene kaheks järjestikuseks mänguks püssirohust puudu. Positiivne oli, et suutsime head sisu näidata ja lõpuni võidelda. Vähemalt edeneb üks Eesti võistkonda eurosarja kaheksandikfinaali," olid Viljandi mängujuhi Kristo Voika esimesed mõtted pärast matši. "Teisel poolajal saime oma kaitse tööle ning tundsime, et Viljandi mehed hakkavad väsima. Suutsime selle kiirrünnakutega ära kasutada ja kohtumisse murrangu tuua. Au ja kiitus vastastele vägeva lahingu eest," lisas kahe mänguga Serviti eest 15 väravat visanud Alfred Timmo.

Põlva Serviti euroteekond jätkub detsembri algul toimuvas kolmandas ringis, kuhu pääsesid 32 tugevamat võistkonda. Kõik samasse faasi jõudvad tiimid selguvad järgmisel nädalavahetusel, kui peetakse viimased teise vooru kohtumised ning oma saatuse saavad teada ka Balti liigas osalevad Kaunase Granitas ja Dobele Tenax ning Soome klubi HIFK. Teiste hulgas kindlustas koha kaheksandikfinaalis ka soomlaste Karjaa BK-46. Samuti Eesti-Läti-Leedu liigas osalevatest klubidest pidi Vilniuse VHC Sviesa Luksemburgi klubi HB Red Boys Differage paremust tunnistama.

Eesti klubide omavahelised kohtumised eurosarjas:

29.10 17.00 Põlva Serviti - Viljandi HC 27 : 26 (14 : 14)
30.10 17.00 Viljandi HC - Põlva Serviti 28 : 33 (16 : 15)