Eesti võistkond mängude avatseremoonial.

Foto: SRO / Kevin Pecks
Auto-Moto uudised
31. oktoober 2022, 13:00

Eesti sai FIA mootorispordimängudel ühe pronksmedali

Prantsusmaal toimunud FIA mootorispordimängud võitis Itaalia kolme kuld- ja ühe hõbemedaliga. Eesti jäi ühe pronksmedaliga jagama 20. kohta Taani, Gruusia, Iirimaa ja Iisraeliga.

Eestile tõid pronksmedali rallil kolmanda koha saavutanud Georg Linnamäe / James Morgan. Neljanda koha said eestlastest krosskartide võistluse juunioride klassis Armin Raag, driftis Kevin Pesur ning kardivigursõiduvõistkond Martaliisa Meindorf ja Jürgen Laansoo.

Esikümnesse mahtusid veel mitmed Eesti võidusõitjad: Martin Juga oli kuues krosskartide seeniorklassis, Carmen Kraav seitsmes kardisprindi seeniorklassis ning Mark Dubnitski üheksas sama ala juunioride võistlusel.

„Kui enne mänge oli ebaselge, mis meid ees ootab, siis nüüd saan öelda, et mängud läksid korda,“ sõnas Eesti meeskonna juht Kuldar Sikk. „Kõik võistlejad said hea rahvusvahelise kogemuse ning mitmel alal jõudsime võistluses suurte riikidega kõrgetele kohtadele. Näiteks kartide vigursõitu Eestis võistlusspordina ei harrastata, kuid sellest hoolimata suutis Eesti tiim rääkida kaasa tippkonkurentsis.“

FIA mootorispordimängudel osales kokku 72 riiki 463 sportlasega, võisteldi 16 alal. Mängude keskuseks oli Paul Ricardi ringrajakompleks, kus võistlusi jälgis 42 000 pealtvaatajat.

Järgmised FIA Mootorispordimängud toimuvad 2024. aastal Hispaanias Valencias.