Tokyo olümpial valas Maria Lasitskene võidupisaraid.

Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
31. oktoober 2022, 13:52

Kõrgushüppe olümpiavõitja kritiseeris Venemaa kergejõustikuliitu (1)

Kõrgushüppe olümpiavõitja Maria Lasitskene rääkis kodumaa meediale halvasti koostatud Venemaa 2023. aasta võistluskalendrist ja pildus kriitikanooli alaliidu ametnike suunas.

Venemaa kergejõustikuliit kinnitas hiljuti tuleva aasta võistluskalendri, võttes arvesse sportlaste eemaldamist rahvusvahelistelt mõõduvõttudelt.

Kõigepealt avaldas nördimust mullu Tokyo olümpiamängudel triumfeerinud Lasitskene treener Gennadi Gabriljan, kelle sõnul näitab võistluskalender, et ametnikud ei võitle sportlaste huvide eest.

„Nõustun Gennadi Garikovitš [Gabriljaniga], et kalender tekitab küsimusi. Venemaa meistrivõistlused peetakse kas Euroopa sisemeistrivõistluste ajal või suvise MMi kvalifikatsiooniperioodi lõpus. Rahvusvaheline kergejõustikuliit tegi paar aastat tagasi riigi meistrivõistluste jaoks kalendrisse spetsiaalsed aknad. Sellest lähtuvad kõik alaliidud peale meie,” selgitas Lasitskene nördimuse põhjust.

Ta lisas: „Sportlased ei vaja kalendrivalikuid A ja B, juhul kui meid lubatakse tiitlivõistlustele võistlema või ei lubata. Esialgu on vaja ühte adekvaatset kalendrit ja tunnet, et meie eest võideldakse ja on lootust, et võistleme tugevamatega. Praegu pole midagi sellist.”