Jõulud | Sisuturundus
9. november 2022, 12:19

Koos mängivad pered on õnnelikumad! LEGO klotside kokku panemine on hea viis lastega kvaliteetaega veeta

Kuigi LEGO klotsid on midagi, mida seostatakse peamiselt väikelastega, siis ei ole see tegelikult päris nii – LEGO komplektid sobivad ideaalselt ka pisut suurematele lastele ning isegi nende vanematele.

Kui populaarne LEGO DUPLO on peamiselt koolieelikutele, siis suurematele lastele tuleb lihtsalt leida nende vanusegrupile vastavad klotsid. On tõestatud, et LEGO klotside kokku panemine arendab lapse kujutlusvõimet, käte motoorikat, avardab tehnilist ja ruumilist mõtlemist, suurendab loovust, enesekindlust, vaimset vastupidavust ja oskust tagasilöökidega toime tulla. Need on väga olulised oskused tulevases elus, mida emad-isad saavad kodus oma lapsel arendada.

Nagu mainitud, siis LEGO klotside kokku panemisel saavad kaasa lüüa ka lapsevanemad. Mõni aasta tagasi korraldatud Play Well uuring näitas, et pered, kes mängivad koos rohkem kui viis tundi nädalas, on õnnelikumad kui need, kus mänguaeg on lühem. Kui ühelt poolt aitab LEGO klotside kokku panemine tihendada peresidemeid ja põnne arendada, siis teisalt maandab see ka vanemate tööstressi. Pärast pingelist tööpäeva soovivad täiskasvanud lülitada oma aju välja, vältida erinevaid ekraane ning teha midagi käelist.

Niisiis, miks mitte veeta mõnusaid nädalavahetusi LEGO klotside seltsis? Tulemas on ka jõulud, mil saab kauem pere keskel viibida ning nautida oma laste seltskonda – lapsed on ju nii lühikest aega pisikesed ning seda perioodi tuleb maksimaalselt ära kasutada.

Kui sinu lastel pole ühtegi LEGO komplekti kodus või tahaksid neid millegi uuega rõõmustada, siis on erinevad LEGO klotsid ka ideaalsed jõulukingitused. Millist aga soetada? Valik on suur ja anname nõu!

Koolieelikute (nii poiste kui tüdrukute) hulgas on populaarne komplekt Aasia metsloomad, mis annab lastele ja nende vanematele palju võimalusi koos seiklemiseks. Tutvuda saab täiskasvanud elevantide ja elevandibeebidega, pandade ja tiigritega, ahvidega, lindudega… Komplektis on isegi heliga klots, mis mängib realistlikke helisid ja loomahääli.

LEGO DUPLO Numbrirong õpetab lapsi alates pooleteisest eluaastast numbreid loendama ja värve tundma. Lisaks arendavad sõbralikud tegelaskujud põnni emotsionaalseid oskusi.

Kahtlemata paneb LEGO DUPLO Tuletõrjedepoo ja helikopter koolieelikutest poiste silmad särama. Selles suuremõõtmelises komplektis on palju põnevaid detaile ja köitvaid funktsioone, mis sobivad lastele alates teisest eluaastast. Samamoodi fännavad poisid Auruveduri komplekti, mille juures on eriti vahva funktsioon „Lükka ja sõida“ – väike lüke ette- või tahapoole paneb rongi liikuma ja peatamiseks tuleb sellest vaid kinni haarata või see rööbastelt tõsta.

Poisid alates kuuendast eluaastast rõõmustavad LEGO City Stuntz ja City komplektide üle. Kui City Trikietenduse areen lubab lapsel olla tõeline kaskadöör ja trikitada, siis City politseijaoskond komplektiga võib ta mängida uhkes politseijaoskonnas, kimada ringi patrullautoga või lennata linna kohal kopteriga. Isegi politseikoera saab treenida!

Poistele alates kaheksandat eluaastast sobib LEGO Super Mario Peachi lossi laienduskomplekt, kus saab lustida Super Mario radadel ning võtta ette põnevaid väljakutseid. Samas vanuses poisid, kellele meeldivad filmid „Kiired ja vihased“ tahaksid endale kindlasti 1970 Dodge Charger komplekti. See auto on täpselt nagu päriselus ning tulvil autentseid detaile!

Alates üheksandast eluaastast naudivad poisid kindlasti Iron Mani, Avatari või Ford Mustangi kujukestega mängimist. Juba kümnesed poisid kogevad kahtlemata mängurõõmu Ninjago erinevaid detaile tulvil komplektiga.

Parim kingitus tüdrukutele alates kuuendast eluaastast on LEGO Disney võimas seiklusloss. Mängides on lapsel võimalus kehastuda Arieliks, Moanaks, Rapuntsliks, Lumivalgekeseks või Tianaks. Igal printsessil on lossis oma tuba ning lisaks on lossi juures suur loomade mänguväljak! See komplekt toidab kahtlemata sinu väikese preili lõputut seiklusjanu!

Juba kaheksa-aastastele sobib Friends Sõpruse metsamajake, kus laps saab liituda hoolivate tegelaskujudega ning valmistada tooteid, mida müües heategevuseks raha teenida. Mängu abil saavad nad õppida, kui suur rõõm on teisi aidata. Komplekt aitab arendada lapse kujutlusvõimet.

Kui sinu 8-aastane laps on huvitatud kosmosest, siis sobib pisikesele teadusfännile LEGO Friends Olivia kosmoseakadeemia, mis kahtlemata paneb fantaasia tööle. See ehituskomplekt sisaldab klassiruumi ja juhtimiskeskusega kosmoseakadeemiat, süstikumudelit ning vaatlusjaama.

Harry Potteri austajatele alates üheksandast eluaastast on sobiv kingitus midagi Potteri-sarjast. Näiteks Võlukunstiministeerium, mis on täis põnevust. See võlukunsti kihav keskus on tulvil klassikalisi stseene, autentseid detaile ja tuntud tegelasi. Ülesanded on ägedad: näiteks otsida üles Slytherini kadunud medaljon või muunduda mitmemahlamögina abil. Seltsiks on üheksa tuntud tegelaskuju figuuri!

Seega on LEGO komplektide valik lai ning midagi leidub nii poistele kui tüdrukutele, nii pisematele kui veidi suurematele ning loomulikult erinevate huvidega lastele. Rõõmusta nendel jõuludel oma last laheda LEGO komplektiga!