Eesti suusakoondislased tutvusid teisipäeval Tallinna MK-etapi toimumispaiga ehk lauluväljakuga.

Foto: KARLI SAUL / Eesti suusaliit
Talisport
1. november 2022, 17:56

Aivar Rehemaa: tean, et paljud tahavad mulle nüüd diagnoosi välja kirjutada, aga siiralt usun, et Eesti suusataja võidab aastal 2030 olümpiamedali

Meeste murdmaasuusatamise koondise treener-mänedžer Aivar Rehemaa usub, et nelja aasta pärast on Eestil suusataja, kes liugleb olümpiamängudel esikümnesse ja kaheksa aasta pärast võidab medali.

Eesti suusatamine on intrigeerivas seisus, kui laenata Rehemaalt sõnu. Meil on ligi kümneaastase pausi järel taas külg külje kõrval rassiv koondis, mida juhib hiljuti 40. juubelit tähistanud Rehemaa. Ta on justkui vastutav pealik, ent taustal tegutseb hulk helgeid päid (koondislaste isiklikud juhendajad), kes panevad treeninguplaanid ühiselt kokku. Jõusaalis juhendab sportlasi peamiselt Vahur Teppan, sisuliselt igas trennis on kohal ka Kalju Ojaste. Rehemaad eristab klassikalisest peatreenerist see, et ta peab ise koondisele raha leidma.

„Tean, et paljud itsitavad nüüd pihku ja tahavad mulle diagnoosi välja kirjutada ning kinnisesse asutusse saata, aga ma siiralt usun sellesse. Enda arust tean, mis selleks teha tuleb,“ ütles Rehemaa teisipäeval.

Kuidas sinnani siis jõuda?

Edasi lugemiseks: